Brecht Vanhaelewyn zoekt uit of je veilige auto keurig de wet naleeft. Maar die wet blijkt niet zo eenduidig.
Volledig scherm
PREMIUM
Brecht Vanhaelewyn zoekt uit of je veilige auto keurig de wet naleeft. Maar die wet blijkt niet zo eenduidig. © Getty Images

Overtreden we allemaal de wet met veiligheidsnufjes in onze auto? “Je rijstrookassistent doet net niét wat eigenlijk verplicht is”

Europa wil het aantal verkeersslachtoffers nog verder terugdringen. Onder andere met almaar meer technologie in de auto. Zo wordt de ‘rijstrookassistent’ die je helpt om niet over de volle lijn te gaan stilaan standaard. Maar of de regelgevers en automerken daar ook voldoende over nagedacht hebben? Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn trok op onderzoek en vond geen eenduidig antwoord: “Je riskeert er zelfs de wet mee te overtreden.”

  1. Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs
    Livios

    Een nieuwe keuken kost snel 15.000 euro: met deze 5 tips druk je de prijs

    De keuken is vaak de eerste ruimte die je vernieuwt, nadat je een huis of appartement hebt gekocht. We willen deze ruimte meestal anders, beter, meer naar onze eigen smaak en behoefte inrichten. Maar het budget strooit meer dan eens roet in het eten: de gemiddelde prijs voor een volledig uitgeruste keuken ligt namelijk op zo’n 10.000 à 15.000 euro. Bouwsite Livios geeft vijf praktische tips om de prijs te drukken.