Een stevige boete kan een topvakantie vergallen. Check daarom voor je vertrek welke regels er op (weg naar) je bestemming gelden rond winterbanden en sneeuwkettingen.
Volledig scherm
Een stevige boete kan een topvakantie vergallen. Check daarom voor je vertrek welke regels er op (weg naar) je bestemming gelden rond winterbanden en sneeuwkettingen. © ThinkStock

Op skivakantie met de auto? Deze regels gelden in de wintersportlanden wat betreft banden en sneeuwkettingen

IndependerHeel wat Belgen trekken de komende dagen met de auto op skivakantie. Maar ben je in orde met je winterbanden in de landen waar je naartoe of door rijdt? En wat zijn de precieze wetten daar? Independer.be geeft een handig overzicht.

 1. Autodeeldiensten schieten als paddenstoelen uit de grond: wat kost een ritje bij de populairste aanbieders?
  PREMIUM
  2

  Autodeel­dien­sten schieten als paddenstoe­len uit de grond: wat kost een ritje bij de populair­ste aanbieders?

  Onze steden tellen almaar meer autodeeldiensten. Na Brussel en Gent een half jaar geleden, lanceerde het Duitse MILES gisteren zijn free floating-dienst in Antwerpen. Het zet er meteen een wagenpark van 100 Volkswagen Polo’s en Audi A3’s neer, een aantal dat de komende weken nog wordt opgedreven. Poppy Mobility, de deelmobiliteit start-up van D’Ieteren, verdubbelt zijn vloot in Gent dan weer tot 200 wagens, om aan de groeiende vraag te voldoen. Welke aanbieders zijn het populairst? Wat zijn de verschillen en hoeveel kost een rit?
 2. GETEST. De Dacia Spring: “De perfecte auto voor wie de sprong naar elektrisch rijden wil wagen”
  PREMIUM
  Getest

  GETEST. De Dacia Spring: “De perfecte auto voor wie de sprong naar elektrisch rijden wil wagen”

  Met zijn Spring bewijst Dacia wat we in deze rubriek al meermaals schreven: dat het concept van de ‘EV’ veel geschikter is als tweede gezinswagen voor om en bij de deur, dan als eerste en grote auto in het gezin. En dat de prijsstijgingen in de autosector pijn doen. “Toch is dit volgens mij het geknipte model voor wie de stap naar elektrisch rijden wil zetten,” vindt onze autospecialist Joost Bolle.