Onze motorexpert Arno Jaspers testte de Piaggio MP3.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze motorexpert Arno Jaspers testte de Piaggio MP3. © Wim Van Eesbeek / Gregory Van Gansen

Onze motorexpert testte de Piaggio MP3 en somt de voor- en nadelen op: “Deze scooter mag je ook met een autorijbewijs besturen”

Piaggio’s MP3 is een heel apart succesverhaal. De scooter met dubbel voorwiel is al 16 jaar lang een gigantische hit in Parijs, terwijl de rest van de wereld moeilijker overstag gaat. Onze motorexpert Arno Jaspers trok naar de Franse hoofdstad om de twee nieuwste uitvoeringen aan de tand te voelen: wat zijn de voor- én de nadelen?

 1. Wat gebeurt er als je een plug-in hybride leegrijdt? “Geen garantie dat je na waarschuwingsmelding de afrit haalt”
  PREMIUM

  Wat gebeurt er als je een plug-in hybride leegrijdt? “Geen garantie dat je na waarschu­wings­mel­ding de afrit haalt”

  Dat plug-in hybrides aan een stevige opmars bezig zijn. Terwijl eerst vooral zelfstandigen en zakelijke rijders voor zo’n flexibele stekkeroptie kozen, zetten nu ook steeds meer particulieren de stap. Want gebruik je zo’n auto op de juiste manier, maal je jouw kilometers hoofdzakelijk elektrisch. Maar zijn er ook dingen waar je extra op moet letten? Moét je de batterij bijvoorbeeld opladen? En wat als je zonder brandstof valt? Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn licht toe: “Dat je gaat stilvallen, voel je niet aankomen. Het gebeurt gewoon. Plots.”
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.