Onze motorexpert Arno Jaspers test de BMW M 1000 R.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze motorexpert Arno Jaspers test de BMW M 1000 R. © Joerg Kuenstle

Onze motorexpert test de BMW M 1000 R: “Peperduur, onpraktisch en toch wil je hem: dit is hét ultieme PK-speeltje”

GetestBMW is sinds jaar en dag marktleider in België. Dat komt vooral dankzij het overweldigende succes van haar boxermotoren, al zit de spitstechnologie tegenwoordig in een ander platform. BMW racet immers met de S 1000 RR – vorig jaar nog kampioen tijdens de 24u van Spa-Francorchamps – en op basis van die racemotor is er nu een puristische nakedbike voor op de weg. Onze motorexpert Arno Jaspers trok met 210 pk de baan op en ontdekte dat BMW echt wel meer in petto heeft dan toermotoren voor oude venten: “Met een M 1000 R in de garage kan je je fitnessabonnement opzeggen.”

 1. “Geen lange laadtijden, geen gedoe met kabels, en je tankt in 5 minuten”: wordt waterstof een duchtige concurrent voor de elektrische auto?
  PREMIUM

  “Geen lange laadtijden, geen gedoe met kabels, en je tankt in 5 minuten”: wordt waterstof een duchtige concurrent voor de elektri­sche auto?

  Vanaf 2035 mogen alleen auto’s met een nuluitstoot nog in Europa verkocht worden. De verbrandingsmotor moet zo verdwijnen. Maar of die vervangen wordt door de elektrische auto, is nog geen uitgemaakte zaak. Heel wat automerken geloven immers ook in waterstof. Je kan vandaag al auto’s met een brandstofcel kopen en ze zijn helemaal niet zo veel duurder dan een elektrische auto. HLN-mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn bespreekt de voor- en nadelen van dit alternatief.
 2. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 3. 16 elektrische motoren onder de loep: “Bij dit merk blijven laadtijden en prijskaartjes wel een achilleshiel”
  PREMIUM

  16 elektri­sche motoren onder de loep: “Bij dit merk blijven laadtijden en prijskaart­jes wel een achilles­hiel”

  Elektrische mobiliteit zit in de lift en dat geldt ook voor motoren en scooters. Terwijl er in 2021 amper 333 elektrische motoren verkocht werden, doen we dit jaar al beter. Onze motorexpert Arno Jaspers maakt het overzicht van de beschikbare modellen en licht de belangrijkste er voor je uit. “Het aantal merken en modellen stijgt voorlopig sneller dan de effectieve verkoop.”
 1. Elektronische rijhulpjes op motorfietsen: “Fabrikanten doen àlles om hun motorfietsen als ‘veiliger’ aan te prijzen. Uiteraard zit er ook een hoop onzin bij”
  PREMIUM

  Elektroni­sche rijhulpjes op motorfiet­sen: “Fabrikan­ten doen àlles om hun motorfiet­sen als ‘veiliger’ aan te prijzen. Uiteraard zit er ook een hoop onzin bij”

  Je kan vandaag de dag geen motorfiets meer kopen zonder elektronische hulpmiddeltjes. Sinds de introductie van de Euro5-norm werd ABS zelfs verplicht op 125cc-motoren en da’s nog niets in vergelijking met de geavanceerde snufjes die we zien op de duurste vlaggenschepen van de motormerken. Onze motorexpert Arno Jaspers overloopt de zin en onzin van de belangrijkste elektronica. “Op privéterrein zijn er al 100 procent zelfrijdende motorfietsen. Maar of dat nu echt zoveel veiliger is…?”