Motorexpert Arno Jaspers nam voor een keertje de fiets, en testte twee modellen van e-bikes van Harley-Davidson uit: RUSH/CTY (hierboven op de foto) en MOSH/CTY.
Volledig scherm
PREMIUM
Motorexpert Arno Jaspers nam voor een keertje de fiets, en testte twee modellen van e-bikes van Harley-Davidson uit: RUSH/CTY (hierboven op de foto) en MOSH/CTY. © jim moy

Onze motorexpert reed met de e-bikes van Harley-Davidson: “Zo licht dat je zelfs zonder ondersteuning vlot thuis geraakt”

GetestHarley-Davidson wil een graantje meepikken bij de elektrische fietsen. Het motormerk dat jarenlang prat ging op oldschool styling, blinkend chroom en een badboy imago richt zich nu op een jonger publiek dat open staat voor nieuwe mobiliteit en de veelbesproken modal shift. Grappig genoeg doen ze dat met een product dat verbazingwekkend hard lijkt op waarmee het voor HD ooit begon: fietsen met een hulpmotortje. Onze motorexpert Arno Jaspers reed met de elektrische Harley-Trapson en dat viel best mee: “Wie had ooit gedacht dat de meest klassieke motorfabrikant met zo’n goede, moderne e-bike op de markt zou komen?”