Autospecialist Joost Bolle speurt op het Autosalon in Brussel naar de aantrekkelijkste kortingen maar botst op een muur van onduidelijke formules.
Volledig scherm
PREMIUM
Autospecialist Joost Bolle speurt op het Autosalon in Brussel naar de aantrekkelijkste kortingen maar botst op een muur van onduidelijke formules. © Benoit Bouchez / Photo News

Onze autokenner zoekt de scherpste kortingen op het Autosalon: "Deze elektrische wagen heb je voor de prijs van een benzineauto”

Onze autokenner Joost Bolle ging op zoek naar interessante deals op het Autosalon (nog tot 22/1 in Brussels Expo) en pikte er zijn favorieten uit. Geen makkelijke opdracht. “Je hebt een doctoraat in ‘ontcijferen’ nodig om precies te berekenen hoeveel je in de salonperiode kan besparen.”

 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. GETEST. Is de Auto van het Jaar echt je geld waard? Onze autokenner testte het uit: “Een uitstekende wegligging, maar dat interieur...”
  PREMIUM

  GETEST. Is de Auto van het Jaar echt je geld waard? Onze autokenner testte het uit: “Een uitsteken­de wegligging, maar dat interieur...”

  Op het Autosalon van Brussel werd gisteren de Jeep Avenger tot Auto van het Jaar verkozen. De elektrische wagen haalde het voor andere topmerken zoals Volkswagen en Nissan. Ook onze autokenner Joost Bolle is aangenaam verrast. Al is er één ding waar zijn haren rechtop van gaan staan: “Foei, Jeep. Op dit deel zou je eigenlijk geen kosten mogen besparen.”
 3. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.