Auto-expert Joost Bolle testte de Fiat 500e.
Volledig scherm
PREMIUM
Auto-expert Joost Bolle testte de Fiat 500e. © Steven Richardson

Onze autokenner test de Fiat 500e: “Fijne wagen, maar ondanks het prijskaartje is en blijft het een stadsautootje”

De kleine Fiat 500 is altijd razend populair geweest. En ook de elektrische versie 500e is een van de best verkochte EV's van het moment. Hoe komt dat toch? Onze autokenner Joost Bolle testte of de auto de hype waard is. “Ook deze versie blijft de zinnen prikkelen. Maar van het prijskaartje word ik duizelig”, luidt zijn besluit.

 1. Geraak je met een elektrische wagen vlot in Zuid-Frankrijk? “Alle laadplekken waren vol en één Belg blokkeerde parkeerplaats zonder te laden”
  PREMIUM

  Geraak je met een elektri­sche wagen vlot in Zuid-Frankrijk? “Alle laadplek­ken waren vol en één Belg blokkeerde parkeer­plaats zonder te laden”

  De komende weken trekken weer honderdduizenden Vlamingen met de auto naar het zuiden. En daar zijn er meer en meer bij met een elektrische auto. Die rijden minder ver dan een diesel- of benzinewagen en je tankt ze niet snel even vol. Dus is de vraag: raak je daarmee wel in pakweg Zuid-Frankrijk? Onze journalist Kenneth Dee heeft het uitgetest, hij reed elektrisch van Antwerpen naar Nice.
 2. GETEST. Hoe gemakkelijk kan je elektrische auto een caravan trekken naar Frankrijk? “Eerste probleem: een model vinden dat er eentje van 1.600 kilo mag slepen”
  PREMIUM

  GETEST. Hoe gemakke­lijk kan je elektri­sche auto een caravan trekken naar Frankrijk? “Eerste probleem: een model vinden dat er eentje van 1.600 kilo mag slepen”

  Over een paar jaar moeten we allemaal elektrisch rijden. Het zal de manier waarop we onze mobiliteit beleven ingrijpend veranderen. Zeer zeker voor eigenaars van een caravan, want gewicht is exponentieel nefast voor het rijbereik van een elektrische auto of ‘EV’. Onze autokenners Joost Bolle en Brecht Vanhaelewyn probeerden het uit en begrepen al snel: “Met EV en caravan naar het zuiden? Dat wordt een marteling…”