De lage-emissiezone in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
De lage-emissiezone in Brussel. © BELGA

Onze autojournalist ziet 10 problemen voor de lage-emissiezones: “Niet consequent, niet sociaal en de impact is veel te klein”

In Gent staat coalitiepartner sp.a zeer kritisch tegenover de uitbreiding van de lage-emissiezone in de stad. En ook onze autojournalist Joost Bolle heeft een hele waslijst bedenkingen. Wat is er dan zoal mis met de LEZ? “De tarieven alleen al zijn peperduur, voor een heel beperkt gebied. En dat terwijl de Belg al verkeersbelasting betaalt voor gebruik van zijn auto op het hele Belgische grondgebied.”

69 reacties

 • Roger Bosman

  2 jaar geleden
  Waarom niet "grootvaders rechten " invoeren. Ik verduidelijk: u koopt voertuig vóór de invoering van de LEZ, dan mag u binnen de LEZ zolang u eigenaar bent van het voertuig. Verkoopt u datzelfde voertuig nà de invoering van de LEZ dan weet de nieuwe eigenaar van het LEZ-probleem en wordt dan ook geweigerd in de LEZ. Niemand hoeft direct een nieuwe wagen te kopen en op termijn verdwijnen de oude motoren. Volgens mij eerlijker.
 • gianni de moor

  2 jaar geleden
  LEZ zones afschaffen alsook de senaat en een paar regeringen en een 50 tal ministers.En het Europees profieursklubke mag serieus inkrimpen.
 • Patrick Van Assche

  3 jaar geleden
  Bestaande LEZ-zones afschaffen. Per direct. Of het zal er inderdaad op uitdraaien dat sommigen uit hun stad/gemeentehuis gehaald zullen worden om met pek en veren bestreken.... Voor mijn part kunnen ze dan het legertje "experten" dat ons in een perfect onleefbare ideale heilsstaat wil droppen, meesturen.
 • Peter Janssen

  3 jaar geleden
  Als ik lez moet betalen om gent,brussel en antwerpen nog binnen te mogen,dan protesteer ik de verkeersbelasting want ik mag het hele belgische wegennet niet meer gebruiken en daar betaal ik net belastingen voor! Lez is dus een onwettige belasting want dúbbele belasting!Stuur massaal de verkeersbelasting,die élk jaar stijgt, terug!!!
 • phil smedts

  3 jaar geleden
  Belgen betalen al verkeersbelasting, waarom dan nog een extra verkeersbelasting er bovenop ? We gaan terug naar de middeleeuwen, de tijd van de stadsstaten. Mij zien ze daar niet meer, winkels genoeg buiten de LEZ zones, en ook webshops waar de dingen goedkoper zijn, zelfs als ze van de andere kant van de wereld moeten leveren.
 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.