De lage-emissiezone in Brussel.
Volledig scherm
PREMIUM
De lage-emissiezone in Brussel. © BELGA

Onze autojournalist ziet 10 problemen voor de lage-emissiezones: “Niet consequent, niet sociaal en de impact is veel te klein”

In Gent staat coalitiepartner sp.a zeer kritisch tegenover de uitbreiding van de lage-emissiezone in de stad. En ook onze autojournalist Joost Bolle heeft een hele waslijst bedenkingen. Wat is er dan zoal mis met de LEZ? “De tarieven alleen al zijn peperduur, voor een heel beperkt gebied. En dat terwijl de Belg al verkeersbelasting betaalt voor gebruik van zijn auto op het hele Belgische grondgebied.”

69 reacties

 • Roger Bosman

  2 jaar geleden
  Waarom niet "grootvaders rechten " invoeren. Ik verduidelijk: u koopt voertuig vóór de invoering van de LEZ, dan mag u binnen de LEZ zolang u eigenaar bent van het voertuig. Verkoopt u datzelfde voertuig nà de invoering van de LEZ dan weet de nieuwe eigenaar van het LEZ-probleem en wordt dan ook geweigerd in de LEZ. Niemand hoeft direct een nieuwe wagen te kopen en op termijn verdwijnen de oude motoren. Volgens mij eerlijker.
 • gianni de moor

  2 jaar geleden
  LEZ zones afschaffen alsook de senaat en een paar regeringen en een 50 tal ministers.En het Europees profieursklubke mag serieus inkrimpen.
 • Patrick Van Assche

  2 jaar geleden
  Bestaande LEZ-zones afschaffen. Per direct. Of het zal er inderdaad op uitdraaien dat sommigen uit hun stad/gemeentehuis gehaald zullen worden om met pek en veren bestreken.... Voor mijn part kunnen ze dan het legertje "experten" dat ons in een perfect onleefbare ideale heilsstaat wil droppen, meesturen.
 • Peter Janssen

  2 jaar geleden
  Als ik lez moet betalen om gent,brussel en antwerpen nog binnen te mogen,dan protesteer ik de verkeersbelasting want ik mag het hele belgische wegennet niet meer gebruiken en daar betaal ik net belastingen voor! Lez is dus een onwettige belasting want dúbbele belasting!Stuur massaal de verkeersbelasting,die élk jaar stijgt, terug!!!
 • phil smedts

  2 jaar geleden
  Belgen betalen al verkeersbelasting, waarom dan nog een extra verkeersbelasting er bovenop ? We gaan terug naar de middeleeuwen, de tijd van de stadsstaten. Mij zien ze daar niet meer, winkels genoeg buiten de LEZ zones, en ook webshops waar de dingen goedkoper zijn, zelfs als ze van de andere kant van de wereld moeten leveren.
 1. Tank jij soms tot na de klik? Onze expert vertelt waarom je dat beter niet doet

  Tank jij soms tot na de klik? Onze expert vertelt waarom je dat beter niet doet

  We komen allemaal wel eens in de verleiding om nog even iets meer brandstof in de tank te gooien. Voor een mooi rond bedrag, omdat benzine of diesel die dag net iets goedkoper is of omdat we dan net iets verder kunnen rijden. Maar is het een goed idee om je tank tot het randje te vullen? Kan het bijvoorbeeld je auto beschadigen? Onze mobiliteitsspecialist Brecht Vanhaelewyn geeft advies: “Je riskeert er kosten door.”
 2. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.