Ford voert plots de Explorer in Europa in, een reusachtige SUV. Reden: als plug-inhybride heeft die maar een officiële uitstoot van 66 gram CO2.
Volledig scherm
PREMIUM
Ford voert plots de Explorer in Europa in, een reusachtige SUV. Reden: als plug-inhybride heeft die maar een officiële uitstoot van 66 gram CO2. © rv

Onze autojournalist over de Europese maatregel van 95g CO2-uitstoot: “Alle leuke en sportieve auto’s worden duurder”

 ‘95’ is in het autowereldje nu al het cijfer van 2020. Je zal het als consument merken. En zeer zeker als autoliefhebber. Wat houdt die 95 gram precies in? En wat zijn de al merkbare en mogelijke gevolgen ervan? Onze autojournalist Joost Bolle lijstte er acht op: van rare modellen over dure prijzen tot zelfs een nieuw autoschandaal.

  1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
    Jobat

    Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

    Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.