De Ford Mustang Mach-E kwam met amper 93 euro servicekosten als goedkoopste uit de test.
Volledig scherm
De Ford Mustang Mach-E kwam met amper 93 euro servicekosten als goedkoopste uit de test. © rv

Onderzoek onthult: onderhoud elektrische wagens 2,3 keer duurder

HLN DriveDe lagere onderhoudskost geldt als een van de argumenten waarom een duurdere elektrische wagen over een volledige levensloop toch nog voordeliger kan uitvallen dan een auto met klassieke verbrandingsmotor. Een onderzoek van data-analysebedrijf We Predict, dat HLN Drive kon inkijken, spreekt dat echter voor een stukje tegen. Vreemd, zeg je? We zetten de feiten op een rij.

  1. Voor elektri­sche wagens vind je meer info over de koetswerk­kleu­ren dan over de batterij”: wat is de bruto- en nettocapa­ci­teit en waarom is dat belangrijk?
    PREMIUM

    Voor elektri­sche wagens vind je meer info over de koetswerk­kleu­ren dan over de batterij”: wat is de bruto- en nettocapa­ci­teit en waarom is dat belangrijk?

    Wil je als klant goed geïnformeerd kiezen uit elektrische auto’s, dan weet je maar beter hoe groot de batterij écht is. Maar in de praktijk is die informatie niet altijd even makkelijk te vinden. “Niet alleen zijn er verschillende meetmethodes, zelfs de eenvoudigste data zijn niet altijd beschikbaar”, zegt onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn. Hij legt uit waar je op moet letten en waarom dat zo belangrijk is.