De Franse autogroep PSA omvat Peugeot, Citroën, Opel, Vauxhall en DS Automobiles. In 2016 produceerden ze ruim 3 miljoen voertuigen en werd een omzet gehaald van 54 miljoen euro.
Volledig scherm
De Franse autogroep PSA omvat Peugeot, Citroën, Opel, Vauxhall en DS Automobiles. In 2016 produceerden ze ruim 3 miljoen voertuigen en werd een omzet gehaald van 54 miljoen euro. © AP

Onderzoek: "Autobouwers moeten fuseren om te concurreren en te overleven"

Autofabrikanten zullen moeten fuseren als ze straks willen concurreren met grote bedrijven als Google en Apple. Die werken aan zelfrijdende auto's en hebben veel meer geld in kas dan de traditionele autobouwers.

10 reacties

 • Patrick Bee

  5 jaar geleden
  Niks nieuws,die trend is al 20 jaar aan de gang.Probleem is hoge belastingen betalen in EU en daardoor wordt er langer met de wagen gereden.
 • piet devlieger

  5 jaar geleden
  De goede merken zullen geen moeite hebben De brol zoals Chrysler, Fiat. Peugeot, Citroën en Opel zullen het niet overleven. Het geheim van de smid is : goede auto's maken.
 • michel van dam

  5 jaar geleden
  nee ze willen gewoon meer en nog meer winst maken, dat is alles. Het begint met al het oude personeel bij elke fusie een C4 af te geven en klaar is Frank, ja Frank die naam was vroeger Kees!
 • fons van loon

  5 jaar geleden
  Lulkoek!
 • Jan Verstrepen

  5 jaar geleden
  En als we dat niet geloven vertellen ze ons iets anders. Meer winst dat is alles het product zelf interesseert hen geen bal.