Maarten met zijn Jeep Cherokee.
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten met zijn Jeep Cherokee. © Cees Wouda

Ondanks zijn torenhoge verbruik zou Maarten zijn Jeep niet kunnen missen: "Hij heeft een snorkel naast het raam om het water in te rijden, maar dat durf ik niet”

Vanaf de eerste keer dat Maarten Michon in zijn Jeep Cherokee reed, was hij verkocht en hij wist meteen: zo’n grote auto rijdt veel leuker dan een kleiner model. Maar er hangen ook een paar nadelen aan vast. Zoals het wel erg royale verbruik: “In de stad verbruikt hij zo’n 33 liter benzine per 100 km.”

 1. Michel (47) heeft een Toyota Celica uit 1993, maar kan er de weg niet mee op: “Pas vanaf 2026 kan ik genieten van de oldtimerregeling”
  PREMIUM

  Michel (47) heeft een Toyota Celica uit 1993, maar kan er de weg niet mee op: “Pas vanaf 2026 kan ik genieten van de oldtimerre­ge­ling”

  Toen Michel Meeusen inmiddels 23 jaar geleden via-via hoorde dat er een speciale Toyota Celica uit 1993 te koop stond, aarzelde hij geen seconde. Hij had al wel dertig Toyota’s gehad, maar deze kon hij niet aan zich laten voorbijgaan. De auto was niet goedkoop, maar het is toch een goede investering gebleken. “Dit is één van zo’n 5.000 exemplaren uit een programma voor het wereldrallykampioenschap (WRC).”
 2. Christophe (41) kocht zijn droomwagen voor een prikje: "Nu is hij 10 keer meer waard, maar aan verkopen denk ik niet”
  PREMIUM

  Christophe (41) kocht zijn droomwagen voor een prikje: "Nu is hij 10 keer meer waard, maar aan verkopen denk ik niet”

  Jaren zocht Christophe Salomez (41) naar zijn droomauto: een Pontiac Firebird Trans-Am. Precies zo eentje als Burt Reynolds bestuurt in ‘Smokey and the Bandit’ - een in automiddens legendarisch te noemen actiecomedie uit 1977. Geen gemakkelijke klus, want van het exact juiste model zijn er niet veel gebouwd. Maar negen jaar geleden vond hij ‘m plots. Voor een prikje nog wel.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  8

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.