Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Nieuwe campagne tegen afleiding achter het stuur:
“3 op 10 bestuurders zitten op hun gsm tijdens het rijden”

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) heeft een campagne gelanceerd tegen het gebruik van telefoons achter het stuur. Uit een bevraging van de VSV blijkt dat drie op de tien Vlaamse automobilisten bijna elke rit hun gsm bedienen terwijl die los in de wagen ligt. Een grotere groep, een op de drie bestuurders, gaf aan met hun telefoon bezig te zijn wanneer het toestel in een vaste houder zit op het dashboard.

24 reacties

 • Hubert Vanmechelen

  2 maanden geleden
  Een stout kind zet je in de hoek en neemt het zijn speeltje af. Een stoute volwassene geef je een boete en laat hem gewoon verder spelen. Waarom zou de aanpak van het gsm-gebruik in het verkeer niet werker, denk je !? Neem het grote kind zijn wagen af. Dan staat hij in de hoek - figuurlijk - en kan daar met zijn gsm veilig bezig zijn. De gsm is het speeltje niet in het verkeer.., maar de wagen, de fiets, de step, de rolschaats enz. ☝️
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Waarom.30% en geen 70%: ons kent ons en de boetes verdwijnen, veel agenten geven zelfs geen boete want "het parket" is overbelast en van diegene die dan toch een pv maken word nog eens 50% in de prullemand gegooid wegens "overbelast"(maar flitsboetes moeten wel 100% vervolg worden)
 • Jozef adriaense

  2 maanden geleden
  In de linkerhand een GSM en in de rechterhand een sigaret, en dan nig met de auto rijden ... ongelofelijk maar dat zie je regelmatig op de Bisschoppenhoflaan in Deurne .. De laksheid van de chauffeurs die zich van niets iets aantrekken moet men dringend veel strenger bestraffen.. bv rijden en bellen met uw gsm ..500€ boete..en na 2e maal betrapt 6 maanden rijverbod .. veel strenger dan de 100€ boeten die men nu geeft.
 • Stephan Priem

  2 maanden geleden
  Ik heb meer de indruk dat slechts drie op de tien bezig is met autorijden of fietsen en al de rest met iets anders. Eigenlijk is het straf dat er niet meer ongelukken gebeuren.
 • Peggy Verhoeven

  2 maanden geleden
  Mijn gsm blijft in de handtas en deze staat achter mijn zetel. Belt er iemand of een bericht tijdens het rijden pech dan wachten ze. Ik begrijp niet wat mensen toch altijd met die gsm uitspoken ze plakken er net nog niet met hun vingers aan vast.
 1. Europa wacht nog even met beslissing over verbod op auto’s met verbrandingsmotor na protest Duitsland en Italië
  149

  Europa wacht nog even met beslissing over verbod op auto’s met verbran­dings­mo­tor na protest Duitsland en Italië

  Vanaf 2035 mogen nieuwe auto’s geen verbrandingsmotor meer hebben, als het van Europa afhangt. Na de goedkeuring van het Parlement midden februari zou de Europese Raad aanstaande dinsdag nog een laatste keer stemmen over de wetgeving. Normaal gezien een formaliteit, maar de kwestie werd op de lange baan geschoven. “Het is ons doel om ervoor te zorgen dat nieuwe auto’s met verbrandingsmotoren ook na 2035 toegelaten worden”, zei de Duitse financiënminister Christian Lindner donderdag.
 2. Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtrekening? Deze vijf stappen helpen je op weg
  Spaargids.be

  Vanaf welke leeftijd geef je je kind zakgeld? En wanneer is het tijd voor een eigen zichtreke­ning? Deze vijf stappen helpen je op weg

  Niet al je centen meteen uitgeven, maar ook voldoende sparen: dat is een essentiële levensles. Daarom biedt Wikifin tijdens ‘De Week van het Geld’, van 20 tot 26 maart, allerlei gratis spelen aan waarmee kinderen op een leuke manier met geld leren omgaan in de klas. Wil je hen ook thuis leren sparen en verstandig spenderen? Maak er werk van in vijf stappen, samen met Spaargids.be.
 1. Ex-veldritkampioen bespreekt veel voorkomende fietsproblemen én oplossingen: “Zet je zadel goed en neem een busje schuim mee”
  PREMIUM

  Ex-veldritkam­pi­oen bespreekt veel voorkomen­de fietspro­ble­men én oplossin­gen: “Zet je zadel goed en neem een busje schuim mee”

  Nu de temperaturen eindelijk stijgen, is een ontspannende fietstocht een geweldige manier om je zaterdag- of zondagmiddag sportief in te vullen. Maar wat als je stalen ros het onderweg begeeft? We klopten aan bij niemand minder dan Klaas Vantornout. De ex-veldritkampioen leert je de kneepjes van het vak: bekijk hier hoe je snel een band vervangt of je ketting er weer op legt zonder je handen al te vuil te maken.
 2. GETEST: onze expert fietst met de Stromer ST3 Pinion: “Een raket die alle verkeer te snel en te slim af is”
  PREMIUM

  GETEST: onze expert fietst met de Stromer ST3 Pinion: “Een raket die alle verkeer te snel en te slim af is”

  Stromer is marktleider bij de speedpedelecs in België. Het Zwitserse merk zet keihard in op sportieve fietsen die 45 km/u halen en de markt veroveren met hun strakke looks, performante motor en grote actieradius. Reden genoeg voor een eerste test van de ST3 Pinion door onze mobiliteitsexpert Arno Jaspers: “Stromer is met recht en reden de gouden standaard onder de speedpedelecs en daarvoor hoef je zeker niet naar de duurste modellen te grijpen.”