Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Nieuwe campagne tegen afleiding achter het stuur:
“3 op 10 bestuurders zitten op hun gsm tijdens het rijden”

De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) heeft een campagne gelanceerd tegen het gebruik van telefoons achter het stuur. Uit een bevraging van de VSV blijkt dat drie op de tien Vlaamse automobilisten bijna elke rit hun gsm bedienen terwijl die los in de wagen ligt. Een grotere groep, een op de drie bestuurders, gaf aan met hun telefoon bezig te zijn wanneer het toestel in een vaste houder zit op het dashboard.

24 reacties

 • Hubert Vanmechelen

  2 maanden geleden
  Een stout kind zet je in de hoek en neemt het zijn speeltje af. Een stoute volwassene geef je een boete en laat hem gewoon verder spelen. Waarom zou de aanpak van het gsm-gebruik in het verkeer niet werker, denk je !? Neem het grote kind zijn wagen af. Dan staat hij in de hoek - figuurlijk - en kan daar met zijn gsm veilig bezig zijn. De gsm is het speeltje niet in het verkeer.., maar de wagen, de fiets, de step, de rolschaats enz. ☝️
 • Wesley Kenis

  2 maanden geleden
  Waarom.30% en geen 70%: ons kent ons en de boetes verdwijnen, veel agenten geven zelfs geen boete want "het parket" is overbelast en van diegene die dan toch een pv maken word nog eens 50% in de prullemand gegooid wegens "overbelast"(maar flitsboetes moeten wel 100% vervolg worden)
 • Jozef adriaense

  2 maanden geleden
  In de linkerhand een GSM en in de rechterhand een sigaret, en dan nig met de auto rijden ... ongelofelijk maar dat zie je regelmatig op de Bisschoppenhoflaan in Deurne .. De laksheid van de chauffeurs die zich van niets iets aantrekken moet men dringend veel strenger bestraffen.. bv rijden en bellen met uw gsm ..500€ boete..en na 2e maal betrapt 6 maanden rijverbod .. veel strenger dan de 100€ boeten die men nu geeft.
 • Stephan Priem

  2 maanden geleden
  Ik heb meer de indruk dat slechts drie op de tien bezig is met autorijden of fietsen en al de rest met iets anders. Eigenlijk is het straf dat er niet meer ongelukken gebeuren.
 • Peggy Verhoeven

  2 maanden geleden
  Mijn gsm blijft in de handtas en deze staat achter mijn zetel. Belt er iemand of een bericht tijdens het rijden pech dan wachten ze. Ik begrijp niet wat mensen toch altijd met die gsm uitspoken ze plakken er net nog niet met hun vingers aan vast.
 1. Vliegen we ooit op waterstof naar onze droombestemming? Onderzoeker: “ Die vliegtuigen zullen er mogelijk helemaal anders uitzien”
  PREMIUM

  Vliegen we ooit op waterstof naar onze droombe­stem­ming? Onderzoe­ker: “ Die vliegtui­gen zullen er mogelijk helemaal anders uitzien”

  Luchtvaartmaatschappijen zullen de komende jaren moeten dokken voor hun CO2-uitstoot. Om de vervuiling in de sector te verlagen, zijn tal van knappe koppen bezig met de ontwikkeling van alternatieve manieren om te vliegen. Een motor op waterstof is een van hun meest veelbelovende pistes. Dr. Ivan Langella van de Technische Universiteit Delft is een van de hoofdrolspelers in dit onderzoek. “Vliegen op waterstof komt er, maar we moeten nog enkele grote uitdagingen oplossen.”