Onderzoekers gingen na hoe vaak nieuwe auto's terug naar de garage moeten, en dat blijkt meer te zijn dan vroeger.
Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoekers gingen na hoe vaak nieuwe auto's terug naar de garage moeten, en dat blijkt meer te zijn dan vroeger. © Getty Images/Image Source

“Nieuwe auto’s waren nog nooit zo duur... en nog nooit zo slecht”: lijst van problemen toont onthutsende resultaten

HLN houdt dezer dagen de steeds schaarser wordende budgetauto tegen het licht. En wat blijkt? Nu de basisprijs van de Dacia Sandero in de loop van de zomer werd opgetrokken naar 10.990 euro kan de Belg geen enkele nieuwe auto meer kopen onder de 10.000-euro-grens. Een paar jaar geleden kon je voor dat budget nog kiezen. Nieuwe auto’s waren nog nooit zo duur. Maar dat betekent niet dat ze feillozer geworden zijn, integendeel. Dat blijkt uit de cijfers van onderzoeksinstituut J.D. Power. 

 1. Hoeveel kosten de extra’s van je nieuwe wagen écht? Mobiliteitsexpert werpt kritische blik op de optiepolitiek: “Zo bespaar je geld”
  PREMIUM

  Hoeveel kosten de extra’s van je nieuwe wagen écht? Mobili­teits­ex­pert werpt kritische blik op de optiepoli­tiek: “Zo bespaar je geld”

  Nieuwe auto’s worden in een recordtempo duurder. Daar valt niet aan te ontsnappen. Inflatie, schaarste en steeds strengere normen zijn slechts enkele oorzaken daarvan. Besparen is dus essentieel. “En dat kan je door grondig te kijken naar de opties, die je op een auto neemt”, zegt onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn. Maar op welke opties kan je dan besparen? En hoe komt het dat we bijvoorbeeld meer voor grijze lak dan voor rode betalen?
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.