Arno Jaspers testte de GasGas SM700.
Volledig scherm
PREMIUM
Arno Jaspers testte de GasGas SM700. © Jonas Roosens/ rv

MOTORTEST: “Een Gasgas SM 700 kopen is ook een beetje afscheid nemen van je rijbewijs”

Gasgas is een Spaans motormerk dat in 2019 opgekocht werd door de Pierer AG. Die industriereus is de drijvende kracht achter de merken KTM en Husqvarna en de eerste nieuwe Gasgas is dan ook weinig meer dan een kopie van een ouder KTM model. Nota bene eentje dat we ook al zagen opduiken met Husqvarna kleuren. Onze motorexpert Arno Jaspers trok er op uit met de Gasgas 700SM en zocht uit waar nu net de subtiele verschillen zitten: “De adrenaline druipt er vanaf: op deze motor is je rijbewijs altijd in gevaar.”

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. “De nieuwe batterij brengt de evolutie van elektrische motorfietsen in een stroomversnelling”: één motormerk heeft al een bereik tot 420 km
  PREMIUM

  “De nieuwe batterij brengt de evolutie van elektri­sche motorfiet­sen in een stroomver­snel­ling”: één motormerk heeft al een bereik tot 420 km

  Nu alle grote automerken al elektrische wagens hebben, kan de wereld van de motorfiets niet anders dan volgen. Dat een icoon als Harley-Davidson naar de beurs trekt met een apart merk voor elektrische moto’s, toont aan dat het tijd is voor de grote doorbraak. Maar hoe voelt dat, elektrisch rijden? En wat is er vandaag al op de markt? Onze motorexpert Arno Jaspers geeft de stand van zaken en vertelt wat er al op de markt is.
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Leren rijden met de auto of de motor: wat is het goedkoopst? “Het ene kan vanaf 100 euro, voor het andere betaal je 10 keer zoveel”
  PREMIUM

  Leren rijden met de auto of de motor: wat is het goedkoopst? “Het ene kan vanaf 100 euro, voor het andere betaal je 10 keer zoveel”

  Als beginnend bestuurder moet je diep in je portemonnee tasten. Niet alleen betaal je voor de aanschaf, inschrijving en verzekering van je voertuig, ook de kosten van de rijopleiding en het examen kunnen oplopen. Maar zou een motorrijbewijs dan goedkoper zijn dan eentje voor de auto? Onze motorexpert Arno Jaspers vergeleek de regeling voor een rijbewijs categorie A en categorie B. “Wie denkt dat 1.500 euro veel is voor de formule met 20 lesuren van de autorijschool, kan zich maar beter haasten.”