Onze motorexpert Arno Jaspers testte de Ducati Multistrada.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze motorexpert Arno Jaspers testte de Ducati Multistrada. © rv

MOTORTEST. Ducati Multistrada V4S: “De old boys die vroeger op supersports rondreden willen nu wat extra comfort en luxe”

De Ducati Multistrada is al jarenlang een topper in het Ducati gamma. Wat ooit begon als een vreemd buitenbeentje, groeide uit tot het ultieme vlaggenschip. De vorige 1260 generatie stond al bekend als een kanon op wielen en met de overstap naar het 1.158cc V4 motorblok werd de Duc er niet tammer op. Ook onze motorexpert Arno Jaspers was onder de indruk: “Met zo’n krachtige en comfortabele toermotoren vraag je je af waarom merken überhaupt nog supersports bouwen?”

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. Leren rijden met de auto of de motor: wat is het goedkoopst? “Het ene kan vanaf 100 euro, voor het andere betaal je 10 keer zoveel”
  PREMIUM

  Leren rijden met de auto of de motor: wat is het goedkoopst? “Het ene kan vanaf 100 euro, voor het andere betaal je 10 keer zoveel”

  Als beginnend bestuurder moet je diep in je portemonnee tasten. Niet alleen betaal je voor de aanschaf, inschrijving en verzekering van je voertuig, ook de kosten van de rijopleiding en het examen kunnen oplopen. Maar zou een motorrijbewijs dan goedkoper zijn dan eentje voor de auto? Onze motorexpert Arno Jaspers vergeleek de regeling voor een rijbewijs categorie A en categorie B. “Wie denkt dat 1.500 euro veel is voor de formule met 20 lesuren van de autorijschool, kan zich maar beter haasten.”