De nieuwe uitstootnormen voor wagens zijn minder streng dan gevreesd.
Volledig scherm
PREMIUM
De nieuwe uitstootnormen voor wagens zijn minder streng dan gevreesd. © Getty Images

“Misschien haalt dit de diesel uit het verdomhoekje waar die volgens veel experten onterecht inzit”: nieuwe uitstootnorm minder streng dan gevreesd

Toekomstige auto’s zullen moeten voldoen aan strengere uitstootnormen. Die normen dicteren vanaf 2025 dus hoe de automarkt eruit zal zien. Benzine- en dieselwagens moeten nog zuiverder worden, maar ook voor elektrische auto’s worden de eerste beperkingen van kracht. En natuurlijk zullen er gevolgen zijn voor het budget. Onze mobilteitsexpert Brecht Vanhaelewyn legt uit wat er allemaal verandert.

  1. Welke wagens hebben het laagste verbruik? Onze autokenner vergelijkt 50 auto’s: “Eén categorie duidelijk beste leerling van de klas”
    PREMIUM

    Welke wagens hebben het laagste verbruik? Onze autokenner vergelijkt 50 auto’s: “Eén categorie duidelijk beste leerling van de klas”

    Met brandstofprijzen die blijven stijgen, wordt de vraag wat de meest zuinige auto’s zijn steeds prangender. Onze autokenner Joost Bolle testte voor HLN Mobiliteit de voorbije maanden 50 auto’s uit. Hun verbruikscijfers maken duidelijk dat je niet in de eerste plaats naar het model moet kijken, wel naar de soort brandstof die ze gebruiken. Welke auto’s komen dan op die meest zuinige eerste plek terecht? En waar moet je allemaal op letten om dat te achterhalen?