Het aanbod voor het retrofitten van een elektrische aandrijving krijgt de naam "Mini Recharged".
Volledig scherm
Het aanbod voor het retrofitten van een elektrische aandrijving krijgt de naam "Mini Recharged". © MINI Recharged

Mini biedt ombouw naar elektrische aandrijving aan voor zijn iconische oude modellen

Het Britse automerk Mini, vandaag een dochtermerk van de Duitse luxewagenbouwer BMW, biedt bezitters van zijn historische kleine model, gebouwd tussen 1959 en 2000, aan om de aandrijving van die auto's om te bouwen naar elektrisch. Die opvallende zet heeft Mini woensdag bekendgemaakt.

  1. Houden Waze en Google Maps ons wel écht uit file? “Een snelweg verlaten en meteen weer oprijden voor 30 seconden winst is niet bepaald veilig”
    PREMIUM

    Houden Waze en Google Maps ons wel écht uit file? “Een snelweg verlaten en meteen weer oprijden voor 30 seconden winst is niet bepaald veilig”

    Een klein verkeersinfarct, vanmorgen in het centrum van Antwerpen: na een ongeval zocht het verkeer zich een weg doorheen de binnenstad. Geleid door navigatieapps ging het massaal dezelfde weg uit, waarna ook de parallelwegen en vervolgens de kleine straatjes dichtslibden. Houden systemen als Waze, Google Maps en de andere TomToms en Garmins van de weg ons eigenlijk uit de files, of veroorzaken ze net nieuwe? En welk systeem gebruik je nu het best voor welke situatie? Vier experten aan het woord.