Reizigers in het station Utrecht Centraal.
Volledig scherm
Reizigers in het station Utrecht Centraal. © ANP

Minder treinen in Nederland door gebrek aan personeel

De Nederlandse Spoorwegen (NS) zetten in de dienstregeling van 2023 een tiende minder treinen in dan in 2019, het laatste jaar voor corona. De stap heeft te maken met de personeelstekorten waarmee het spoorbedrijf kampt. De dienstregeling gaat in december in, maar vanaf september worden al stapsgewijs aanpassingen gedaan.

6 reacties

 • ronny cuypers

  5 maanden geleden
  Jan de Greef, vergeet niet dat investeringen een negatieve invloed hebben op de prijzen van consumptiegoederen: die stijgen dan immers ook. Je kan het draaien en keren zoals je wil, maar een gezond bedrijf moet iedere uitgave terughalen bij de eindgebruiker.
 • Gino Denil

  5 maanden geleden
  Het gaat over Nederland. De pensioenleeftijd is daar al een paar jaar hoger. De NS heeft de naam een goed geprivatiseerde onderneming te zijn. En nog kan het niet zonder honderden miljoenen aan overheidssteun. Als je alle echte kosten telt en de openbare ruimte die ingenomen wordt dan zijn treinen duur luxe vervoer.
 • Jan Brecht

  5 maanden geleden
  Ze minder rap op pensioen zetten en ten tweede de werklozen aan het werk zetten - verplicht
 • Jan De Greef

  5 maanden geleden
  Michel de Coorebyter, vergeet niet dat loonsverhoging en meer koopkracht een negatieve invloed hebben op de prijzen van consumptiegoederen: die stijgen dan immers ook. De bedrijven zouden beter investeren in degelijke werkomstandigheden voor het personeel. Zo worden personeelstekorten ook ten delen opgelost. ‘t Is overal hetzelfde: winst boven en ten koste van alles.
 • Paul Slinger

  5 maanden geleden
  minder rreinen kan best waarom moeten op trajecten om de 10 min een trein rijden? minder treinen is minder onderhoud minder stroom minder schoonmaak is goed voor de kosten
 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).