Joost Bolle bespreekt feiten en fabels over winterbanden.
Volledig scherm
PREMIUM
Joost Bolle bespreekt feiten en fabels over winterbanden. © rv/ Pieter-Jan Vanstockstraeten

“Met winterbanden is de remafstand bij 80 kilometer per uur 20 meter korter”: onze auto-expert bespreekt feiten en fabels over winterbanden

Voor wie een bedrijfswagen heeft, zijn winterbanden vaste prik. Maar ook almaar meer particulieren overwegen aangepast rubber voor de wintermaanden. Alleen zijn er nog veel misverstanden over winterbanden. Onze auto-expert Joost Bolle zet daarom de belangrijkste waarheden en onjuistheden op een rijtje. “Het rubber waarmee zomerbanden gemaakt zijn, gaat serieus verharden zodra de thermometer onder zeven graden duikt.” 

  1. Autokeuring is strenger geworden: “Mankementjes die vroeger een ‘opmerking’ waren, krijgen nu een rode kaart”
    PREMIUM

    Autokeu­ring is strenger geworden: “Mankement­jes die vroeger een ‘opmerking’ waren, krijgen nu een rode kaart”

    We kennen ze allemaal: de groene “uitnodiging” die elk jaar in de bus valt als het weer tijd is om met de auto naar de technische keuring te gaan. Voor velen met de vrees of hun auto wel door ‘de schouwing’ zal raken? Zeker nu die keuring strenger is geworden, want vanaf 1 oktober krijg je een ‘rode kaart’ voor mankementen die tot nu toe alleen een ‘opmerking’ opleverden. Wat dat precies inhoudt en hoe je je het best kan voorbereiden, vertelt onze auto-expert Joost Bolle.