Als er broers en/of zussen samen in de wagen zitten, blijkt de kans op geruzie op de achterbank met tien minuten te vervroegen. (Illustratiefoto)
Volledig scherm
Als er broers en/of zussen samen in de wagen zitten, blijkt de kans op geruzie op de achterbank met tien minuten te vervroegen. (Illustratiefoto) © Shutterstock / Collin Quinn Lomax

Met deze formule kan je driftbui bij je kind(eren) in de auto voorspellen: “Snacks zijn belangrijk, maar hou het op maximaal twee per uur”

Met een wiskundige formule hoopt een Britse statisticus ouders handvatten te geven om een naderende woede-uitbarsting van hun kind(eren) te voorspellen tijdens een lange autorit. Een driftbui zo lang mogelijk uitstellen? Zorg dan dat je genoegen eten mee hebt, maar ook entertainment is belangrijk.

 1. Lange autorit en voeten op het dashboard? Doe het alsjeblieft nooit meer, vraagt Cynthia (44): “Als ik mijn foto’s bovenhaal, komt het besef bij de mensen”
  PREMIUM

  Lange autorit en voeten op het dashboard? Doe het alsje­blieft nooit meer, vraagt Cynthia (44): “Als ik mijn foto’s bovenhaal, komt het besef bij de mensen”

  Het lijkt erbij te horen op de snelweg naar de zon: fijn muziekje door de boxen, onderuitgezakt in de zetel naast de chauffeur en dan de voeten op het dashboard. Cynthia (44) wil het wel eens vertellen hoe het komt dat zij al drie jaar niet meer gewoon kan stappen. In ruil moet u dan wel beloven dat u het zelf nooit (meer) zult doen, die voeten op het dashboard.
 1. Hoe maak je een babyzitje veilig vast? En mag je kind voorin zitten? Zo vertrek je veilig op autovakantie met de kids
  HLN Shop

  Hoe maak je een babyzitje veilig vast? En mag je kind voorin zitten? Zo vertrek je veilig op autovakan­tie met de kids

  Trek je er gezellig met je gezin op uit met de wagen? Of je nu naar het andere eind van de wereld rijdt, of om de hoek een boodschap doet: je kids veilig vastzetten tijdens de rit, dient je eerste bezorgdheid te zijn. Raak je betrokken bij een ongeval en bleek je kind niet volgens de regels te zijn vastgeklikt, dan ben je verantwoordelijk voor de gevolgen. HLN Shop overloopt de regels om je kroost veilig tot op jullie bestemming te brengen.