Motorexpert Arno Jaspers stelt een handige toolkit samen die je uit de nood kan helpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Motorexpert Arno Jaspers stelt een handige toolkit samen die je uit de nood kan helpen. © Getty Images/ rv

“Meer dan de helft van alle pannes kan je zelf oplossen”: onze motorexpert legt uit wat in je toolkit hoort

Iedereen kan wel eens een motorpanne hebben. Wie maar genoeg kilometers maakt, krijgt ooit te maken met een platte band, benzinepanne of losgetrilde bout. Ingewikkelde elektronica is moeilijker te repareren naast de weg, maar in 90 procent van alle pechgevallen gaat het om simpele zaken die je kan verhelpen met de kleine toolkit die onze motorexpert Arno Jaspers heeft samengesteld: “Deze kleine gereedschapsset onder je duozadel maakt vaak het verschil tussen vijf minuten vertraging of wachten op de sleepdienst.”

 1. “Laat de batterij van je elektrische fiets nooit ’s nachts opladen”: brandweerman legt uit waarom
  PREMIUM

  “Laat de batterij van je elektri­sche fiets nooit ’s nachts opladen”: brandweer­man legt uit waarom

  De brandweer moet steeds vaker uitrukken voor de batterij van een elektrische fiets of step die in brand is gevlogen. De afgelopen weken was dat onder meer in Duffel en in Anzegem het geval. De oorzaak daarvan legt de brandweer bij de toename van elektrische fietsen. “We worden dan wel steeds meer omringd door batterijen, we gaan er nog niet op een veilige manier mee om.”
 2. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).