Onze autokenners Brecht Vanhaelewyn en Joost Bolle vragen zich af wat er aan de hand is met de elektrische Toyota.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze autokenners Brecht Vanhaelewyn en Joost Bolle vragen zich af wat er aan de hand is met de elektrische Toyota. © rv/ Steven Richardson

Leveringen van elektrische Toyota bZ4X voor onbepaalde tijd uitgesteld: wat als je er een hebt besteld?

Begin zomer lanceerde Toyota de bZ4X, eerste elektrische auto van het merk. Een model waar al lang en met hoge verwachtingen naar werd uitgekeken. Ondertussen zijn we bijna oktober en rijdt de bZ4X nog altijd niet rond. De levering van bestelde exemplaren is voor onbepaalde tijd uitgesteld. “Klanten die een bZ4X besteld hebben, kunnen aanspraak maken op een vervangwagen”, laat Toyota weten. Maar wat is er precies aan de hand met de eerste EV van Toyota? Onze autospecialisten trokken op onderzoek.

 1. En als je eens voor de goedkoopste auto ging? Onze autokenner test de SsangYong Grand Tivoli GDi
  PREMIUM

  En als je eens voor de goedkoop­ste auto ging? Onze autokenner test de SsangYong Grand Tivoli GDi

  Er is niet alleen de inflatie. Ook de lange wachttijden zorgen ervoor dat auto’s almaar duurder worden. Pakweg drie jaar geleden kon je nog kiezen uit meer dan een handvol modellen van minder dan 10.000 euro. Nu vind je geen enkele auto meer onder die prijs. Dat betekent niet dat er geen goedkope auto’s meer zijn. In deze derde en laatste aflevering test onze autokenner Joost Bolle de Ssangyong Grand Tivoli, een zeer ruime SUV voor kleine en grote gezinnen vanaf 17.490 euro. “Veel ruimte voor je geld, alleen jammer van de dorstige motor.”
 2. Meer ervaring dan Tesla: dit Chinese automerk lanceert dit jaar nog drie modellen in België

  Meer ervaring dan Tesla: dit Chinese automerk lanceert dit jaar nog drie modellen in België

  De Chinezen komen niet, ze zijn er al. Je kan in ons land al merken als Aiways (via Cardoen), Bestune, DFSK en Seres (via invoerder OneAutomotive) en MG (via invoerder Astara) krijgen. De tip van de ijsberg, volgens onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn. In de coulissen bereiden nog ten minste twee Chinese giganten hun intrede op de Belgische markt voor. Nio zal zijn entree naar alle waarschijnlijkheid begin volgend jaar maken. Maar BYD (kort voor Build Your Dreams) wil die nog voor zijn. Dat merk heeft een Europese hoofdzetel in Nederland en wil nog deze herfst de eerste auto’s op de Belgische markt loslaten. Er komen meteen drie modellen.
 3. Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt
  Mijntelco

  Het sociaal tarief voor telecom biedt tot 50 procent korting op je factuur: zo weet je of je in aanmerking komt

  In tijden van inflatie en hoge energieprijzen is elke financiële tegemoetkoming meer dan welkom, zeker voor de lagere inkomens. Daarom is er vanuit de overheid niet alleen voor gas en elektriciteit een sociaal tarief voorzien; ook voor telecom bestaat er een tegemoetkoming. Wie de doelgroepen zijn voor zo'n tegemoetkoming? En welke voorwaarden er precies zijn? Mijntelco.be zet het voor je op een rij.