Door een muntstuk tussen je autohendel te stoppen zou de centrale vergrendeling niet meer werken, aldus berichten op social media.
Volledig scherm
Door een muntstuk tussen je autohendel te stoppen zou de centrale vergrendeling niet meer werken, aldus berichten op social media. © DPA

Kunnen inbrekers met deze simpele truc ’s nachts je auto openen? Veel blijkt af te hangen van het model

Op social media wordt de laatste tijd weer gewaarschuwd voor inbrekers die de centrale afstandsbediening onklaar maken door een muntje tussen een portierhendel te steken. Ze zouden vervolgens ’s nachts ongestoord je auto kunnen leeghalen. Maar klopt het wel?

14 reacties

 • Martine Aertgeerts

  1 maand geleden
  Er zullen nog wel simpelere trukken zijn om uw auto open te doen zonder sleutel zeker. Sommigen gaan sneller open zonder sleutel dan met sleutel en er ciculeren genoeg filmpjes waar ze de auto stoelen door de frequentie van de sleutel te copieren
 • Roger Kerhove

  1 maand geleden
  Ik controleer telkens mijn wagen na het sluiten door even aan deurhendel te voelen of deze daadwerkelijk afgesloten is en klaar is Kees .
 • Jan Roesems

  1 maand geleden
  Als ik mijn wagen sluit en een dubbele klik aangeeft dat de deuren geblokkeerd worden regeer ik door te kijken wat er schort.
 • willem merken

  1 maand geleden
  Ik controleer altijd nog eens een deur voor dat ik hem achterlaat en als ik ben ingestapt gaan ook alle deuren van binnenuit op slot koffer inbegrepen. Wat dan nog te denken van de dames die hun handtas bovenop de passagierszetel zetten. Een tik en weg handtas.
 • erwin Veltjen

  1 maand geleden
  vraag mij af wanneer ze het muntstuk tussen je klink plaatsen normaal sluit je toch je deuren als je ergens aan komt en net gereden hebt dieven kunnen snel lopen maar zo snel ?