Is pechbijstand inbegrepen in je autoverzekering?
Volledig scherm
Is pechbijstand inbegrepen in je autoverzekering? © Getty Images

Koppel je een pechbijstandsverzekering best aan je gewone autoverzekering?

IndependerWie deze zomer met z’n auto op vakantie trekt, kan maar beter goed verzekerd zijn. Daarom is een pechbijstandsverzekering een echte must. Niet elke autoverzekering voorziet bijstand wanneer je pech hebt. Hoe kan je nakijken of je verzekerd bent? En welke formule sluit je best af? Independer.be weet raad. 

 1. In een ongeval door de laaghangende zon? Zo wordt bepaald wie aansprakelijk is voor een kop-staartbotsing
  Independer

  In een ongeval door de laaghangen­de zon? Zo wordt bepaald wie aansprake­lijk is voor een kop-staartbot­sing

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.