De lange wachttijden voor een nieuwe fiets, zoals in de coronaperiode, lijken voorbij.
Volledig scherm
De lange wachttijden voor een nieuwe fiets, zoals in de coronaperiode, lijken voorbij. © r

Is dit hét moment om een nieuwe fiets te kopen? “Handelaars hebben een gezonde stock, en sommigen verkopen zelfs met korting”

De eerste koersen van het jaar zijn gereden en velen van ons kijken al uit naar de lente. Maar als je een nieuwe fiets wil kopen, moet je dan nog altijd zo lang wachten als in coronatijden? En is dit dan een goed moment om een koopje te doen? Filip Rylant van mobiliteitskoepel Traxio geeft de stand van zaken. “Er is één segment van de markt dat onder druk staat, en daar kan je mogelijk mooie koopjes doen.”

  1. Verkoop speedpedelecs stijgt met bijna 40%: dit zijn de beste modellen van 2022 en dit moet je weten bij aankoop
    PREMIUM

    Verkoop speedpede­lecs stijgt met bijna 40%: dit zijn de beste modellen van 2022 en dit moet je weten bij aankoop

    In november waren er 1.287 nieuwe inschrijvingen voor speedpedelecs, 39,6 procent meer dan het jaar voordien. De snelle e-bikes zijn erg populair, vooral voor langeafstandsritten. Maar wat moet je weten als je er eentje wil kopen? En kun je er zomaar de weg mee op? Mich Vergauwen van mobiliteitsorganisatie VAB geeft uitleg: “Volgens de wegcode is een speedpedelec geen ‘fiets’, maar wel een ‘bromfiets klasse P’.” We geven ook een overzicht van de beste speedpedelecs van 2022, getest door VAB.