In welk landen vallen de meeste verkeersslachtoffers? En in welke hoofdstad zijn de wegen het veiligste?
Volledig scherm
In welk landen vallen de meeste verkeersslachtoffers? En in welke hoofdstad zijn de wegen het veiligste? © Getty Images

In deze vakantielanden heb je het meeste kans op een verkeersongeval

IndependerBelgië staat in de top 5 van landen met de meeste verkeersslachtoffers. Oost-Vlaanderen is daarbij de gevaarlijkste provincie. Dat blijkt uit een onderzoek van Independer op basis van cijfers van Eurostat. Maar welk vakantieland is het meeste onveilig? En komt je verzekering tussen als je een ongeval krijgt in het buitenland? 

 1. Veilig rijden op gladde wegen? Onze reporter ging op slipcursus: “Gebruik nóóit je handrem als het glad is”

  Veilig rijden op gladde wegen? Onze reporter ging op slipcursus: “Gebruik nóóit je handrem als het glad is”

  Met code oranje is de kans weer groot dat de wegen er vanavond, vannacht en morgenochtend nog glad bij liggen. Slippertjes zijn dan ook geen uitzondering. Maar hoe rijd je best als het zo glad is? Onze reporter ging op cursus en leerde stap per stap hoe je zo’n noodsituatie het beste aanpakt: zo weet je of je je koppeling best (niet) indrukt en welke sliptechniek je kunt gebruiken als je elektrisch rijdt. “Je moet écht leren om je pedalen zo hard mogelijk in te drukken.”
 2. Nieuwe campagne tegen afleiding achter het stuur:
“3 op 10 bestuurders zitten op hun gsm tijdens het rijden”
  24

  Nieuwe campagne tegen afleiding achter het stuur: “3 op 10 bestuur­ders zitten op hun gsm tijdens het rijden”

  De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) heeft een campagne gelanceerd tegen het gebruik van telefoons achter het stuur. Uit een bevraging van de VSV blijkt dat drie op de tien Vlaamse automobilisten bijna elke rit hun gsm bedienen terwijl die los in de wagen ligt. Een grotere groep, een op de drie bestuurders, gaf aan met hun telefoon bezig te zijn wanneer het toestel in een vaste houder zit op het dashboard.