Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

In deze landen is een rijbewijs halen het moeilijkst, België op achtste plek

België staat op de achtste plaats van landen waar het halen van je rijbewijs het moeilijkst is. Heel wat anders dan bijvoorbeeld Egypte, waar je al op je 15de je rijbewijs krijgt, zonder dat je een praktijkexamen hoeft af te leggen.

14 reacties

 • Marc Brees

  1 jaar geleden
  50% van wat hier rondrijd mét een rijbewijs kan niet met een auto rijden.
 • pipo de clown

  1 jaar geleden
  Zolang je de parameters van het onderzoek niet kent kunnen ze je van alles wijsmaken.
 • vincent himpe

  1 jaar geleden
  Er zijn veel te veel regels , en tegelijk een tekort aan regels. Bijvoorbeeld rechtsaf door rood zoals in de VS. Of een 4-way stop. Wat betreft het bedienen van een wagen : je moet kunnen tonen dat je x meter achteruit kan rijden in een rechte lijn. Waarom ? of achterwaarts parallel parkeren ? waarom ? als je dat niet kan zoek je gewoon een andere parkeerplaats. Moderne wagens parkeren zelf.
 • Peter Buyck

  1 jaar geleden
  Ja, rijden zonder lessen maar wél met examens. De vraag is, hoe verhoudt de moeilijkheidsgraad 'rijbewijs behalen' zich met 'aantal ongevallen'?
 • Marc Hayen

  1 jaar geleden
  De garantie op goed rijden hangt niet van een rijbewijs af, een massa kent na het behalen geen voorrangsregels of andere regels nog, en richtingaanwijzers zijn een overbodige optie. neutrale politiewagens in het verkeer en rijbewijs op punten lost veel op!