Elektrische auto's worden almaar duurder. Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn legt uit hoe dat komt en waar je best rekening mee houdt als je een wagen koopt.
Volledig scherm
PREMIUM
Elektrische auto's worden almaar duurder. Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn legt uit hoe dat komt en waar je best rekening mee houdt als je een wagen koopt. © rv

“In 2012 kostte een elektrische auto in Europa nog gemiddeld 33.292 euro, nu is dat 50.890 euro”: onze mobiliteitsexpert legt uit hoe dat komt

Al meer dan tien jaar belooft de autosector betaalbare en goede elektrische auto’s. Toch wordt de EV in sneltempo duurder. Een betaalbare elektrische auto lijkt verder af dan de afgelopen jaren. Wat is er aan de hand? Wat als je er één wil kopen? Zet de stijging zich door of komt er een kentering? Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn klaart het uit.

 1. Garantie op een tweedehandswagen, hoe zit dat precies? “‘Gekeurd voor verkoop’ geeft geen enkele indicatie over staat van de auto”
  PREMIUM

  Garantie op een tweede­hands­wa­gen, hoe zit dat precies? “‘Gekeurd voor verkoop’ geeft geen enkele indicatie over staat van de auto”

  Nu nieuwe auto’s almaar duurder worden en de wachttijden verder oplopen, kopen Belgen steeds vaker een tweedehandswagen. Maar kan je wel met gerust hart vertrouwen op de kwaliteit van zo’n occasie? En wat als je problemen krijgt achteraf? Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn vertelt wat je moet weten over de garantie op een tweedehandswagen.
 2. “Nieuwe auto’s waren nog nooit zo duur... en nog nooit zo slecht”: lijst van problemen toont onthutsende resultaten
  PREMIUM

  “Nieuwe auto’s waren nog nooit zo duur... en nog nooit zo slecht”: lijst van problemen toont onthutsen­de resultaten

  HLN houdt dezer dagen de steeds schaarser wordende budgetauto tegen het licht. En wat blijkt? Nu de basisprijs van de Dacia Sandero in de loop van de zomer werd opgetrokken naar 10.990 euro kan de Belg geen enkele nieuwe auto meer kopen onder de 10.000-euro-grens. Een paar jaar geleden kon je voor dat budget nog kiezen. Nieuwe auto’s waren nog nooit zo duur. Maar dat betekent niet dat ze feillozer geworden zijn, integendeel. Dat blijkt uit de cijfers van onderzoeksinstituut J.D. Power.
 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.