Een hond stevig en correct vastmaken tijdens het autorijden is belangrijker dan je denkt.
Volledig scherm
Een hond stevig en correct vastmaken tijdens het autorijden is belangrijker dan je denkt. © Getty Images

“Hond van 35 kg die zonder beveiliging op de achterbank zit, wordt bij ongeval projectiel van 1 ton”: zo vervoer je je viervoeter wél veilig in de auto

IndependerHeel wat Belgen hebben een hond en een auto, en het gebeurt dan ook ongetwijfeld dat je er met die twee samen op uit trekt. Zijn er bepaalde regels die je moet volgen als je een hond vervoert in de wagen? En wat als je huisdier het interieur van je auto beschadigt? Independer.be informeert.

 1. Duitse regering biedt weinig hoop op snel akkoord over verbod auto’s met verbrandingsmotor
  27

  Duitse regering biedt weinig hoop op snel akkoord over verbod auto’s met verbran­dings­mo­tor

  In enkele interviews drukt de Duitse minister van Transport Volker Wissing donderdag de hoop de kop in om snel een akkoord te vinden over het verbod op auto’s met verbrandingsmotor in Europa. “Het verbieden van technologie heeft ons land nog nooit vooruitgeholpen”, zegt hij in de krant ‘Augsburger Allgemeine’. Het aanhoudende Duitse verzet tegen het Europese akkoord om de verkoop van wagens met een verbrandingsmotor vanaf 2035 te verbieden, beroert ook de gemoederen op de Europese top.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.