Mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn vertelt waarop je moet letten wanneer je jouw elektrische wagen oplaadt in het buitenland.
Volledig scherm
PREMIUM
Mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn vertelt waarop je moet letten wanneer je jouw elektrische wagen oplaadt in het buitenland. © Getty Images / Photo News

Hoeveel kost het om je elektrische wagen op te laden in het buitenland? “Op voorhand tarieven opzoeken is vragen om kopzorgen”

Als je met de elektrische wagen op vakantie gaat, zal je die onderweg hoogstwaarschijnlijk moeten opladen. Maar welke formules bestaan er daarvoor? En hoeveel kost het nu echt? Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn vertelt waarop je mag rekenen. 

 1. GETEST. Hoe gemakkelijk kan je elektrische auto een caravan trekken naar Frankrijk? “Eerste probleem: een model vinden dat er eentje van 1.600 kilo mag slepen”
  PREMIUM

  GETEST. Hoe gemakke­lijk kan je elektri­sche auto een caravan trekken naar Frankrijk? “Eerste probleem: een model vinden dat er eentje van 1.600 kilo mag slepen”

  Over een paar jaar moeten we allemaal elektrisch rijden. Het zal de manier waarop we onze mobiliteit beleven ingrijpend veranderen. Zeer zeker voor eigenaars van een caravan, want gewicht is exponentieel nefast voor het rijbereik van een elektrische auto of ‘EV’. Onze autokenners Joost Bolle en Brecht Vanhaelewyn probeerden het uit en begrepen al snel: “Met EV en caravan naar het zuiden? Dat wordt een marteling…”
 2. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  2

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.
 3. Waarom privé een auto leasen nu wél interessant kan zijn: mobiliteitsexpert geeft advies en vertelt waar je op moet letten bij de kleine lettertjes
  PREMIUM

  Waarom privé een auto leasen nu wél interes­sant kan zijn: mobili­teits­ex­pert geeft advies en vertelt waar je op moet letten bij de kleine lettertjes

  Bedrijven doen het al decennia: een auto leasen in plaats van kopen. Ook voor particulieren bestaat die formule, maar echt doorbreken deed ze nog niet. Tot nu? Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn legt uit waarom je wagen leasen nu wel een interessante optie kan zijn. “Bij een privélease verschuift het risico op een verkeerde aankoop van de particuliere klant naar de aanbieder van de leasing.”
 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.