Bewaar je sleutel én reservesleutel op de eerste verdieping of achteraan in je huis: met deze tips geef je autodieven geen kans.
Volledig scherm
Bewaar je sleutel én reservesleutel op de eerste verdieping of achteraan in je huis: met deze tips geef je autodieven geen kans. © ThinkStock

Hoe voorkom je dat dieven je wagen stelen? Met dit gadget voor je autosleutel ben je ze te slim af

Het WK Darts laat een wrange smaak na bij commentator Matthias De Vlieger (35). In Dag Allemaal getuigt hij hoe kort na de jaarwisseling vlak voor zijn deur zijn nieuwe auto werd gestolen. Hieronder leggen we uit hoe je zo’n diefstal kan voorkomen.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Additieven in de tank van je dieselwagen om uitstoot en verbruik te verminderen: werkt dit écht?
  PREMIUM

  Additieven in de tank van je dieselwa­gen om uitstoot en verbruik te verminde­ren: werkt dit écht?

  Je ziet ze vaak in speciaalzaken of bij de autoproducten in megawinkels: kleine busjes met additieven die je in de brandstoftank van je auto kan gieten. Ze beloven meer vermogen, minder verbruik en een lagere uitstoot. Kunnen die additieven het verschil maken nu dieselwagens massaal afgekeurd worden vanwege hun uitstoot? Wat zit er precies in en werken ze écht? Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn legt uit.