De grote vakantie-uittocht betekent voor velen helaas ook lang in de file staan. Hoe geraak je daar het vlotste door?
Volledig scherm
PREMIUM
De grote vakantie-uittocht betekent voor velen helaas ook lang in de file staan. Hoe geraak je daar het vlotste door? © Photo News

Hoe kom je sneller uit de file? Expert: “Zelfs de snelste rijstrook gaat bij momenten langzamer dan de rest”

Files. Veel mensen weten ze lijdzaam te ondergaan. Muziekje op. Telefoontje plegen. Maar wat als je écht op tijd op je bestemming moet zijn? Kun je iets doen om er sneller dan de rest doorheen te gaan? Helpt het bijvoorbeeld door de snelste rijstrook op te zoeken, te wachten met ritsen tot het allerlaatste moment of lekker snel op te trekken zodra de file voorbij is? 

29 reacties

 • Mario Adams

  4 maanden geleden
  De bedoeling van ritsen is precies om op het allerlaatste moment in te voegen...Verkeersreglement zegt: "Wie op de wegvallende rijstrook rijdt, mag helemaal doorrijden tot op het einde en moet invoegen wanneer de strook effectief stop". Het is pas als 50 meter voor het einde van de ritsstrook verschillende auto's al beginnen in te voegen dat het mis loopt. En merk ook dikwijls dat veel mensen weigeren iemand correct te laten ritsen.
 • Bert De Bruin

  5 maanden geleden
  Al meer dan 40 jaar zijn er files en ze worden elk jaar langer ondanks dat er steeds meer "experts" komen.
 • Charel De Kromhe

  5 maanden geleden
  Nooit problemen met files ,rij met de moto.
 • Matk Hendriksen

  5 maanden geleden
  Ik heb één regel. Gewoon rustig blijven, achter de vrachtwagens aanschuiven want die schuiven constant en zo kom ik haastige mensen vaak weer voorbij rijden die op de linkerbaan of middenop rijden, alleen met veel minder stress en weer u wat, wij beiden zijn er net zo snel en zonder ongevallen.
 • Robby De Meutter

  5 maanden geleden
  Ook niet moeilijk, iedereen blijft maar links hangen, terwijl uw plaats RECHTS is op de rijbaan. Maar ze zien ne camion en dan willen ze niet opzij voor een ander