De Tesla model Y.
Volledig scherm
De Tesla model Y. © rv

Goedkopere Tesla Y is vanaf vandaag te koop

Tesla had van zijn Model Y ook nog een versie met alleen maar achterwielaandrijving beloofd, en dus maar met één motor. Die is er nu: de Model Y Rear Wheel Drive kan vanaf vandaag worden besteld voor 49 990 euro.

  1. 65 procent zigzagt in de file: ben je dan sneller of net niet?

    65 procent zigzagt in de file: ben je dan sneller of net niet?

    De ene vindt het verschrikkelijk irritant, terwijl de andere er een vaste gewoonte van maakt. Constant wisselen van rijstrook heeft in de auto al tot veel discussies geleid. Maar zorgt het er ook effectief voor dat je sneller op je bestemming aankomt? En maakt het je niet extra kwetsbaar voor ongevallen? Wij vroegen raad aan verkeersinstituut VIAS. “Er gebeuren naar schatting zo’n 14.000 ongevallen door van rijstrook te veranderen.”
  2. Man hangt een touw tussen zijn tank en een laadpaal: goed geprobeerd, maar toch een boete. Hoeveel kost je dat?

    Man hangt een touw tussen zijn tank en een laadpaal: goed geprobeerd, maar toch een boete. Hoeveel kost je dat?

    De bestuurder van een Volvo in het Nederlandse Middelburg dacht slim te zijn door op een parkeerplaats voor elektrische auto’s een touw tussen zijn tankklep en de laadpaal te hangen. Zo leek het alsof zijn voertuig aan het opladen was. De stadstoezichters trapten er niet in en de man hield aan zijn creatieve inval een stevige boete over. Ook bij ons blijkt zoiets een dure grap.