De Toyota Aygo X.
Volledig scherm
PREMIUM
De Toyota Aygo X. © Jayson Fong

GETEST. Stadsauto Toyota Aygo X: “829 liter aan laadvolume is behoorlijk wat voor een kleine auto”

De stadsauto is aan het uitsterven. Bedreigd door allerlei regeltjes die Europa oplegt. En omdat de merken geen auto’s willen verkopen waaraan ze niet serieus kunnen verdienen. Een nieuwe stadsauto is dan ook een hele belevenis, zegt onze auto-expert Joost Bolle: we probeerden de nieuwe Aygo X van Toyota meteen uit.

 1. “Al van 2019 spreken ze erover en éindelijk krijgen we hem te zien”: de 10 nieuwe wagens waar onze auto-expert naar uitkijkt in 2022
  PREMIUM

  “Al van 2019 spreken ze erover en éindelijk krijgen we hem te zien”: de 10 nieuwe wagens waar onze au­to-ex­pert naar uitkijkt in 2022

  Omdat het grote feest op de Heizel geannuleerd is wegens Covid-19, vindt het Autosalon dit jaar bij de dealers plaats. Alleen zie je in de showroom lang niet alles wat je op het Autosalon had kunnen bewonderen, gewoon omdat het er nog niet is. Daarom blikken we even vooruit: 10 auto’s waar onze auto-expert Joost Bolle dit jaar naar uitkijkt, en waarom.
 2. Wil je nog een niet-elektrische wagen kopen? Onze expert geeft advies: “ Voor een kleine betaalbare auto wordt het aanbod erg snel kleiner”
  PREMIUM

  Wil je nog een niet-elektri­sche wagen kopen? Onze expert geeft advies: “ Voor een kleine betaalbare auto wordt het aanbod erg snel kleiner”

  De tijd waarin je een eindeloze keuze had om een nieuwe auto te kopen, is voorbij, zegt onze auto-expert Joost Bolle. Voor een niet-elektrische wagen dan toch. Hij legt uit waarom, en geeft advies over welke wagen je kan kopen om de overstap naar een eerste elektrische auto te overbruggen. “Vanaf 2029 worden bij ons immers alleen nog elektrische wagens verkocht.”