Arno Jaspers testte de Stromer ST3 Pinion.
Volledig scherm
PREMIUM
Arno Jaspers testte de Stromer ST3 Pinion. © rv / Gregory Van Gansen / Photo News

GETEST: onze expert fietst met de Stromer ST3 Pinion: “Een raket die alle verkeer te snel en te slim af is”

Stromer is marktleider bij de speedpedelecs in België. Het Zwitserse merk zet keihard in op sportieve fietsen die 45 km/u halen en de markt veroveren met hun strakke looks, performante motor en grote actieradius. Reden genoeg voor een eerste test van de ST3 Pinion door onze mobiliteitsexpert Arno Jaspers: “Stromer is met recht en reden de gouden standaard onder de speedpedelecs en daarvoor hoef je zeker niet naar de duurste modellen te grijpen.”

 1. GETEST. “Voor bijna 3.000 euro mocht de uitrusting wel wat rijkelijker”: onze expert reed met de nieuwe e-bike van Yamaha
  PREMIUM
  Getest

  GETEST. “Voor bijna 3.000 euro mocht de uitrusting wel wat rijkelij­ker”: onze expert reed met de nieuwe e-bike van Yamaha

  Yamaha pakt uit met drie nieuwe elektrische fietsen onder de eigen merknaam. Met een stadsfiets, gravelbike en een freeride mountainbike is het Japanse merk meteen aanwezig in de populairste segmenten. Onze mobiliteitsexpert Arno Jaspers testte de stadsfiets Yamaha Crosscore RC en denkt dat de Japanners wel eens hoge ogen kunnen gooien. “Dertig jaar ervaring, dat voel je vanaf de eerste trapomwenteling.” Wat doet Yamaha goed? En wat kan er beter?
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. “Voor een leasing die een particulier 121 euro per maand zou kosten, betaalt een werknemer netto niet eens 60 euro”: dit moet je weten over fietsleasing
  PREMIUM

  “Voor een leasing die een particu­lier 121 euro per maand zou kosten, betaalt een werknemer netto niet eens 60 euro”: dit moet je weten over fietslea­sing

  Steeds meer Vlamingen vinden hun weg naar de fiets, en die is steeds vaker elektrisch. Bovendien wordt die fiets ook alsmaar vaker geleased in plaats van aangekocht. Maar wat houdt zo’n fietsleasing eigenlijk in? En is het altijd interessant? “In een perfecte situatie wordt je fiets meer dan de helft goedkoper”, analyseert onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn.
 3. Droom je van een motor? Zo haal je een motorrijbewijs: “Alles begint met het theorie-examen, nadien wordt het een stukje ingewikkelder”
  PREMIUM

  Droom je van een motor? Zo haal je een motorrijbe­wijs: “Alles begint met het theorie-exa­men, nadien wordt het een stukje ingewikkel­der”

  Altijd al met de motor willen rijden? Het is eenvoudiger en goedkoper dan veel mensen denken, of toch op voorwaarde dat je de groeicurve qua vermogen en cc’s volgt. Sterker nog: België is één van de weinige Europese landen waar je nog steeds met een autorijbewijs B en na vier uur les zonder examen al met een motorfiets op de weg kan. Onze motorexpert Arno Jaspers overloopt de verschillende leertrajecten en haalt het kostenkaartje erbij.