Autokenners Joost Bolle en Brecht Vanhaelewyn testten uit of je met een elektrische wagen ook vlot een caravan kunt trekken.
Volledig scherm
PREMIUM
Autokenners Joost Bolle en Brecht Vanhaelewyn testten uit of je met een elektrische wagen ook vlot een caravan kunt trekken. © Steven Richardson

GETEST. Hoe gemakkelijk kan je elektrische auto een caravan trekken naar Frankrijk? “Eerste probleem: een model vinden dat er eentje van 1.600 kilo mag slepen”

Over een paar jaar moeten we allemaal elektrisch rijden. Het zal de manier waarop we onze mobiliteit beleven ingrijpend veranderen. Zeer zeker voor eigenaars van een caravan, want gewicht is exponentieel nefast voor het rijbereik van een elektrische auto of ‘EV’. Onze autokenners Joost Bolle en Brecht Vanhaelewyn probeerden het uit en begrepen al snel: “Met EV en caravan naar het zuiden? Dat wordt een marteling…”

 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 1. Zeven tips om geld te besparen tijdens je autovakantie: “Vergeet je auto- of milieuvignet niet, boetes kunnen oplopen tot bijna 200 euro”
  PREMIUM

  Zeven tips om geld te besparen tijdens je autovakan­tie: “Vergeet je auto- of milieuvig­net niet, boetes kunnen oplopen tot bijna 200 euro”

  Voor maar liefst 7 op de 10 Belgische vakantiegangers blijft de auto het populairste vervoersmiddel om te reizen, blijkt uit de jaarlijkse Vakantiebarometer van Touring. Maar hoge brandstofkosten maken de reis dit jaar duurder dan gewoonlijk. Door op enkele details te letten, kun je op flink wat kosten besparen, blijkt uit de checklist van onze reisexpert Johan Lambrechts.