Mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn legt uit hoe het met de wettelijke garantie zit als je een tweedehands auto koopt.
Volledig scherm
PREMIUM
Mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn legt uit hoe het met de wettelijke garantie zit als je een tweedehands auto koopt. © Getty Images/ rv

Garantie op een tweedehandswagen, hoe zit dat precies? “‘Gekeurd voor verkoop’ geeft geen enkele indicatie over staat van de auto”

Nu nieuwe auto’s almaar duurder worden en de wachttijden verder oplopen, kopen Belgen steeds vaker een tweedehandswagen. Maar kan je wel met gerust hart vertrouwen op de kwaliteit van zo’n occasie? En wat als je problemen krijgt achteraf? Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn vertelt wat je moet weten over de garantie op een tweedehandswagen.

  1. En als je eens voor de goedkoopste auto ging? Onze autokenner test budget-gezinswagen Dacia Sandero
    PREMIUM

    En als je eens voor de goedkoop­ste auto ging? Onze autokenner test bud­get-gezinswa­gen Dacia Sandero

    Er is niet alleen de inflatie. Ook de lange wachttijden zorgen ervoor dat auto’s almaar duurder worden. Pakweg drie jaar geleden kon je nog kiezen uit meer dan een handvol modellen van minder dan 10.000 euro. Nu vind je geen enkele auto meer onder die prijs. Onze autokenner Joost Bolle ging op zoek naar de laagst geprijsde wagens in drie categorieën en onderwierp ze aan een test. In deze tweede aflevering is de Dacia Sandero aan de beurt, een compacte gezinswagen voor koppels of gezinnen met kleine kinderen. “Dit is een echte prijskraker. Het enige wat je niet koopt is status.”