AFP
Volledig scherm
© AFP

Experts verwachten nog chiptekorten in autosector tot 2024

De tekorten aan computerchips voor auto’s blijven waarschijnlijk tot 2024 voortduren. Dat zegt consultantsbureau Alix Partners in een nieuw onderzoek. Door de sterke toename van het aantal elektrische auto’s gaan de huidige plannen voor het uitbouwen van de capaciteit waarschijnlijk niet ver genoeg. Een elektrische auto bevat tien keer zoveel chips als een auto met een verbrandingsmotor.

1 reactie

 • Mario Tersago

  3 maanden geleden
  Tegen dan, zal het een grondstoftekort zijn om elektrische wagens te produceren.. Zo blijft de prijs mooi stijgen (alsook voor andere producten die lijden onder chiptekort of grondstoffen) en is de consument nogmaals de dupe.
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Leveringen van elektrische Toyota bZ4X voor onbepaalde tijd uitgesteld: wat als je er een hebt besteld?
  PREMIUM

  Leveringen van elektri­sche Toyota bZ4X voor onbepaalde tijd uitgesteld: wat als je er een hebt besteld?

  Begin zomer lanceerde Toyota de bZ4X, eerste elektrische auto van het merk. Een model waar al lang en met hoge verwachtingen naar werd uitgekeken. Ondertussen zijn we bijna oktober en rijdt de bZ4X nog altijd niet rond. De levering van bestelde exemplaren is voor onbepaalde tijd uitgesteld. “Klanten die een bZ4X besteld hebben, kunnen aanspraak maken op een vervangwagen”, laat Toyota weten. Maar wat is er precies aan de hand met de eerste EV van Toyota? Onze autospecialisten trokken op onderzoek.