LAKEN BELGIE 10/01/2023: Joost Bolle test demo wagen uit. Pictured on 10 jan 2023 LAKEN BELGIE ©Pieter-Jan Vanstockstraeten/photonews
Volledig scherm
PREMIUM
LAKEN BELGIE 10/01/2023: Joost Bolle test demo wagen uit. Pictured on 10 jan 2023 LAKEN BELGIE ©Pieter-Jan Vanstockstraeten/photonews © ©Pieter-Jan Vanstockstraeten/photonews

EXCLUSIEF. De enige Citroën Oli ter wereld getest: "Als dit prototype op de markt komt, zou die maximaal 25.000 euro kosten”

Heeft Citroën het licht gezien terwijl alle andere merken dwalen? “We moeten terug naar de eenvoud. Naar goedkoop.” Vind bij andere merken maar eens marketingboys die dat durven zeggen. Onze autokenner Joost Bolle mocht exclusief op pad met het enige exemplaar ter wereld van de Citroën Oli. Het soort auto dat in de toekomst iedereen betaalbare, elektrische mobiliteit wil gunnen.

 1. Onze autokenner tipt welke wagens je zeker moet bekijken op het Autosalon: “Dit model is de goedkoopste auto met zeven zitplaatsen”
  PREMIUM

  Onze autokenner tipt welke wagens je zeker moet bekijken op het Autosalon: “Dit model is de goedkoop­ste auto met zeven zitplaat­sen”

  Zaterdag opent het Autosalon de deuren voor het grote publiek. Onze autokenner Joost Bolle overloopt de stands waar je volgens hem zeker eens langs moet, en vertelt je erbij waarom. Maar ook: wat je straks níet moet gaan zoeken op de Heizel. “Kijk morgen op weg naar het werk of school eens om je heen en tel de kleine auto’s die nog rondrijden.”
 2. Is dit hét moment om een nieuwe fiets te kopen? “Handelaars hebben een gezonde stock, en sommigen verkopen zelfs met korting”

  Is dit hét moment om een nieuwe fiets te kopen? “Handelaars hebben een gezonde stock, en sommigen verkopen zelfs met korting”

  De eerste koersen van het jaar zijn gereden en velen van ons kijken al uit naar de lente. Maar als je een nieuwe fiets wil kopen, moet je dan nog altijd zo lang wachten als in coronatijden? En is dit dan een goed moment om een koopje te doen? Filip Rylant van mobiliteitskoepel Traxio geeft de stand van zaken. “Er is één segment van de markt dat onder druk staat, en daar kan je mogelijk mooie koopjes doen.”