Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Europa verbiedt vanaf 2035 nieuwe auto’s op benzine of diesel

In de Europese Unie zullen vanaf 2035 alleen nog klimaatneutrale nieuwe auto's verkocht mogen worden. Daarover bereikten de ministers bevoegd voor Milieu van de 27 Europese lidstaten dinsdagnacht een akkoord.

 1. Meer ervaring dan Tesla: dit Chinese automerk lanceert dit jaar nog drie modellen in België

  Meer ervaring dan Tesla: dit Chinese automerk lanceert dit jaar nog drie modellen in België

  De Chinezen komen niet, ze zijn er al. Je kan in ons land al merken als Aiways (via Cardoen), Bestune, DFSK en Seres (via invoerder OneAutomotive) en MG (via invoerder Astara) krijgen. De tip van de ijsberg, volgens onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn. In de coulissen bereiden nog ten minste twee Chinese giganten hun intrede op de Belgische markt voor. Nio zal zijn entree naar alle waarschijnlijkheid begin volgend jaar maken. Maar BYD (kort voor Build Your Dreams) wil die nog voor zijn. Dat merk heeft een Europese hoofdzetel in Nederland en wil nog deze herfst de eerste auto’s op de Belgische markt loslaten. Er komen meteen drie modellen.
 2. Gemiddelde Vlaming pendelt 22,9 kilometer naar het werk: dit kan je besparen als je voor de e-bike kiest
  HLN Shop

  Gemiddelde Vlaming pendelt 22,9 kilometer naar het werk: dit kan je besparen als je voor de e-bike kiest

  De gemiddelde Vlaming woont 22,9 kilometer van zijn werkplek, dat blijkt uit het Mobiliteitsrapport van Jobat. De auto blijft het populairste vervoermiddel om die afstand te overbruggen, hoewel je die kilometers ook perfect met een elektrische fiets kan bedwingen. Hoeveel centen spaar je uit als je met een e-bike naar het werk gaat? En welke gezondheidsvoordelen biedt het nog? HLN Shop gaat er dieper op in.
 1. Streamz-serie '2DEZIT’ brengt studentenleven in beeld: relaties, vriendschap én de zoektocht naar jezelf
  Play
  TV

  Streamz-se­rie '2DEZIT’ brengt studenten­le­ven in beeld: relaties, vriend­schap én de zoektocht naar jezelf

  ‘2DEZIT’ verschijnt vanaf 29 september op Streamz. De serie geeft de kijkers een inkijk in het turbulente studentenleven. Hoofdrollen Lotte (Ninalotte Roose), Lucas (Nathan Bouts) en hun kotgenoten komen voor heel wat uitdagingen en moeilijke keuzes te staan. Ze worden geconfronteerd met relaties, vriendschappen, drugs en gaan op zoek naar hun ware identiteit. De reeks gaat geen enkel taboe uit de weg.