ThinkStock
Volledig scherm
© ThinkStock

“Er zijn 2 oorzaken voor een lager rijbereik op koude dagen”: prof legt uit hoe je je elektrische wagen beter laat presteren

Het rijbereik van elektrische auto’s én hun acceleratievermogen dalen pijlsnel als het steenkoud is. “Reken toch op 25 tot 30 procent minder rijafstand bij deze temperaturen”, schat prof. Peter Van den Bossche, professor ingenieurswetenschappen (VUB) en expert in elektrische auto’s. Wij vroegen hem of je daar dan iets aan kunt doen.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Onze auto-expert testte Car of the Year-finalist Kia Niro: “De gewone hybride kost 30.000 euro, en je krijgt waar voor je geld”
  PREMIUM

  Onze au­to-ex­pert testte Car of the Year-finalist Kia Niro: “De gewone hybride kost 30.000 euro, en je krijgt waar voor je geld”

  Onze autokenner Joost Bolle vertegenwoordigde België in de jury van de Car of the Year, de meest prestigieuze onderscheiding in de Europese autowereld. Die werd in de wacht gesleept door de Jeep Avenger. Maar er waren in totaal zeven finalisten, waaronder ook de Kia Niro. Wat vond onze expert daarvan? Je leest zijn uitgebreid testverslag hieronder. “Echte minpunten zijn er niet.”
 3. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!