Wil je met de elektrische fiets naar het werk? Dan zijn er verschillende formules om die te financieren, zegt Sara Flipkens van SD Worx
Volledig scherm
PREMIUM
Wil je met de elektrische fiets naar het werk? Dan zijn er verschillende formules om die te financieren, zegt Sara Flipkens van SD Worx © rv

Elektrische leasefiets van het werk wordt populairder: hoe kies je de voordeligste formule?

Door corona en de stijgende brandstofprijzen zit fietsleasing in de lift, met al 5.000 aanvragen in de eerste 4 maanden dit jaar. Om zo’n tweewieler te financieren zijn er verschillende opties. Sara Flipkens, Manager Flex Income Plan, Mobility & Warrants bij SD Worx, schetst de mogelijkheden én het bijhorende kostenplaatje. Gedreven fietsleaser Kurt Vervloesem vertelt over de troeven van zijn speedpedelec voor portemonnee én gezondheid. “Ik bespaar twee tankbeurten per maand.”

 1. “Soms krijg je alleen een fietsvergoeding als je je eigen fiets gebruikt”: 1 op 3 mensen fietst naar het werk. Hier heb je recht op bij je werkgever
  PREMIUM

  “Soms krijg je alleen een fietsver­goe­ding als je je eigen fiets gebruikt”: 1 op 3 mensen fietst naar het werk. Hier heb je recht op bij je werkgever

  Eén op de drie werknemers in ons land fietst naar het werk, en bijna één op de vijf legt daarbij dagelijks meer dan 30 kilometer af. Niet alleen goed voor de conditie en het milieu, maar ook voor de portemonnee. Onder meer de fietsvergoeding die steeds meer werkgevers hun werknemers aanbieden, kan je een mooi bedrag opleveren tot honderden euro’s per jaar. Veerle Michiels, mobiliteitsexpert van SD Worx, legt uit hoe het precies zit.
 2. Expert beantwoordt 10 vragen over de thuisbatterij: “Met een volle batterij kan je 3 tot 6 keer de was- of afwasmachine gebruiken”
  PREMIUM

  Expert beant­woordt 10 vragen over de thuisbatte­rij: “Met een volle batterij kan je 3 tot 6 keer de was- of afwasmachi­ne gebruiken”

  Het aantal consumenten dat voor een thuisbatterij kiest, neemt almaar toe. Velen beschouwen het systeem als een antwoord op de stijgende energieprijzen. Maar Koen Vanthournout, expert bij EnergyVille/VITO, toont zich een koele minnaar van de thuisbatterij. Hij beantwoordt enkele essentiële vragen waar je best rekening mee houdt indien je een aankoop overweegt.
 3. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.