ANP
Volledig scherm
© ANP

‘Elektrische auto pas na 700.000 kilometer groener dan auto op benzine’

Elektrische auto’s zijn beter voor het milieu dan auto’s op benzine, maar ze moeten wel heel veel kilometers rijden voordat het zover is. Het zogeheten omslagpunt ligt veel hoger dan gedacht. Dat blijkt uit berekeningen van hoogleraar Damien Ernst van de universiteit van Luik.

65 reacties

 • Edmond Dillien

  4 maanden geleden
  Dat elektrische auto's gedoe is er enkel en alleen gekomen omdat onze "het voortouw nemende" politici weer een hoop beloftes aan Europa hebben gedaan waar ze nu van inzien, zeker nadat Tommelein zijn beloftes en leugens zijn verbrand, dat ze ze nooit gaan kunnen waarmaken en dus weer maar eens kort door de bocht op kosten van de bevolking proberen om hun vel te redden.
 • Kelly Verlinden

  4 maanden geleden
  Tot zover het dogma van Groen en de politiek. De meeste mensen doen er twintig jaar of langer over om zelfs 500.000 te halen. Niets dan fantasie die elektrische wagens, als je dan ook nog eens de meerkost in berekening neemt dan loont het al helemaal niet meer. 100% groene energie is een utopie tenzij je volgens groen vervuilende gascentrales plaatst.
 • Alain De Wit

  4 maanden geleden
  Damien Ernst zou wel eens serieus wat "tegenwind" kunnen krijgen!
 • hercu kost

  4 maanden geleden
  En bijna altijd wordt die ca 10% verlies vergeten bij het "tanken" 100 kw aan stroom betalen , maar slechts 90 kw in de accu erbij vanwege warmteverlies, en wat gaan we met de accu's doen over 10 jaar als ze kapot zijn ?? die pleuren we gewoon in de zee !! let maar op , net als al het plastic nu
 • Manny Blommaerts

  8 maanden geleden
  100 procent groene energie ,blijven dromen mensen.dat bestaat dus niet .swa