Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © AP

Drie keer zoveel elektrische wagens verkocht in België

Tijdens het tweede kwartaal van dit jaar zijn in België 2.405 volledig elektrische nieuwe personenwagens ingeschreven, een stijging met 304 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, toen het er 791 waren. Dat blijkt uit cijfers van de koepel van Europese autobouwers ACEA. 

26 reacties

 • Alain Tronquay

  4 jaar geleden
  Stephan Maris Wat als je gehandicapt bent en je afhangt van u wagen om ergens naartoe te kunnen. En nee ik woon in de buitenbuurt waar ik met de auto 15 min moet rijden vo een winkel.
 • paul verspeelt

  4 jaar geleden
  Eerste kwartaal :Diesels : 46146 , benzines : 99480. Elektrisch : 2196. Niet eens 1.5% elektrisch dus, ondanks alle promoties , premies , vrijstellingen , belastingvoordelen...Wie daar euforisch over doet , leeft in een fantasiewereldje.
 • Danny Weckhuyzen

  4 jaar geleden
  ze willen ze met de media door onze strot duwen. Hopelijk snel betaalbare wagens op waterstof!
 • stephan Maris

  4 jaar geleden
  Helemaal stoppen met autorijden lijkt mij het beste. Ongeveer 2 maanden per jaar verlof extra . Als je dan ook nog eens kapt met wat andere slechte gewoontes kom je met wat doorzettingsvermogen aan halftijds werken op loop of fietsafstand.
 • Ghijs Elvan

  4 jaar geleden
  Patrick Jonckers, er is geen enkele wagen die door iemand anders betaald wordt dan door de eigenaar zelf.
 1. Droom je van een motor? Zo haal je een motorrijbewijs: “Alles begint met het theorie-examen, nadien wordt het een stukje ingewikkelder”
  PREMIUM

  Droom je van een motor? Zo haal je een motorrijbe­wijs: “Alles begint met het theorie-exa­men, nadien wordt het een stukje ingewikkel­der”

  Altijd al met de motor willen rijden? Het is eenvoudiger en goedkoper dan veel mensen denken, of toch op voorwaarde dat je de groeicurve qua vermogen en cc’s volgt. Sterker nog: België is één van de weinige Europese landen waar je nog steeds met een autorijbewijs B en na vier uur les zonder examen al met een motorfiets op de weg kan. Onze motorexpert Arno Jaspers overloopt de verschillende leertrajecten en haalt het kostenkaartje erbij.