De op een na best verkochte auto ter wereld in 2017: de Ford F150.
Volledig scherm
De op een na best verkochte auto ter wereld in 2017: de Ford F150. © Ford USA

Dit zijn de tien meest verkochte auto's ter wereld

De autobranche kijkt tevreden terug op 2017. Dankzij de aantrekkende economie werden wereldwijd twee procent meer auto’s verkocht dan in 2016. Wat waren wereldwijd de 10 bestverkochte modellen in het afgelopen succesjaar?

9 reacties

 • frank hamelers

  5 jaar geleden
  Jacky , a 2 was gewoon een fout van Audi . Hij was enorm lelijk , nog vis nog vlees , en verkocht gewoon niet ! Paste gewoon niet in Audi gamma . Uiteraard is kwaliteit wel goed want Audi is een topmerk , maar de bedoeling A2 ? Gelukkig snel afgevoerd
 • Jan Verstrepen

  5 jaar geleden
  De best auto's maar voor wie, de beste auto is de auto waar het meest geld mee verdient wordt.
 • Jacky Vanderplas

  5 jaar geleden
  Audi A2 1,2 l 3,5 l al 250000Km geen noemenswaardige problemen. Alleen worden ze al 16 jaar niet meer gemaakt, te goed, te goedkoop in verbruik?????
 • Robert Bruyland

  5 jaar geleden
  Ik rij cng,mijn tweede keuze zou een pick-up TD+adbleu zijn .De" niet politiek correcte" diesels hebben nog niet afgedaan.Het dieselsysteem zal nog jaren meegaan met allerhande brandstoffen.elektrisch zit niet in de Kinder- maar in de baby-schoenen.
 • Mike Vanderkerken

  5 jaar geleden
  Het vervuilendst zijn de vrachtschepen, die motoren draaien op bijna alles en hun uitstoot is een veelvoud van hetgeen auto's wereldwijd uitstoten. Daar wordt natuurlijk zo weinig mogelijk over gesproken want het gaat over gigantische bedragen. Dus neem je pickup maar en geniet ervan, multifunctionele en goede wagens.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. “Wie handig is, kan zijn gewone fiets zelf ombouwen tot een elektrische”: fietsenmaker legt uit hoe je dat aanpakt en hoeveel dat dan kost
  PREMIUM

  “Wie handig is, kan zijn gewone fiets zelf ombouwen tot een elektri­sche”: fietsenma­ker legt uit hoe je dat aanpakt en hoeveel dat dan kost

  Misschien had je toch liever een elektrische fiets dan een ‘gewone’. Of je conditie is wat minder geworden en je kan wel wat ondersteuning van een batterij gebruiken. Geen probleem: je kunt van je eigen conventionele fiets zélf een elektrische maken. Maar zo’n klus vergt behoorlijk wat inzicht. En dus vroeg onze verslaggever, een man met twee linkerhanden, raad aan fietsenmaker Dirk Van Bever van D&S Bikes. “Je fiets tot in de puntjes laten ombouwen zal zo’n 800 euro kosten.”