Tankstation in Noorwegen met laadpalen in plaats van brandstofpompen.
Volledig scherm
Tankstation in Noorwegen met laadpalen in plaats van brandstofpompen. © CirkleK

Dit land verkoopt in april mogelijk de laatste niet-elektrische auto: eerder dan doelstelling voor 2025

Noorwegen loopt wereldwijd voorop als het gaat om de verkoop van elektrisch voertuigen, maar de snelheid waarmee afscheid wordt genomen van verbrandingsmotoren blijft verbazingwekkend. In 2025 wil het land compleet van de benzine en dieselauto's af, maar waarschijnlijk vindt dat moment al veel eerder plaats.

100 reacties

 • Toran Korshnah

  1 jaar geleden
  Goed idee om elk tankstation ook uit te rusten met oplaadpunten. En daar mag waterstof gerust bij. Ik zou persoonlijk eerder kiezen voor waterstof.
 • Roger Kerhove

  1 jaar geleden
  België zou terug een premie moeten geven voor aankoop van een 100% elektrische wagen en ook nog op de oplaad stations voor prive gebruik. Ze willen wel de norm halen op de CO2 uitstoot maar ze doen er niets aan , voor andere prullaria smijten zeer gul met Euro’s in het ronde . De kleine werkende stimuleren voor zulke aankopen dat moet gebeuren.
 • Dirk Billiet

  1 jaar geleden
  Vreemde situatie, Noorwegen met een massa aan olie en gas productie, verkoopt hun vervuilende brandstof aan de rest van Europa om zelf een rijk en welvarend land te worden met een gezondere buitenlucht.
 • Maurice Van der Leene

  1 jaar geleden
  Dat is de bedoeling en dat is geweten dat de meeste mensen die onderbetaald worden die anders nog met een auto van rond de 1500€ kunnen rond rijden zich geen electrische wagen kunnen aanschaffen binnenbkort zonder auto zitten en dus de armere klasse dan nog dieper in de misserie steken en nogmaals dat electrisch gedoe is gewoon het probleem verleggen bekijk maar eens de vervuiling het maken van de batterijen veel meer fijn stof v/d banden,wegdek sneller kapot ,meer ongevallen teveel pk .
 • Cyriel Claessens

  1 jaar geleden
  Geert Tamsyn, beetje kort door de bocht, Noorwegen is een uiterst dun bevolkt land met weinig industrie. Door hun enorm aandeel in olie en gasindustrie is het een rijk land met goede medische zorgen. Dit zijn de voornaamste oorzaken van de hoge levensverwachting die nauwelijks hoger is dan die in Vlaanderen en lager dan die in italie waar amper elektrische auto's rijden. Elektrische auto's hebben voor en nadelen, iedereen toch voor zichzelf uitmaken wat voor hen het beste is.