Wanneer dit lampje gaat branden op je dashboard, ben je vaak veel geld kwijt aan een reparatie. Maar eerst kan je zelf best even nagaan of het geen loos alarm is.
Volledig scherm
Wanneer dit lampje gaat branden op je dashboard, ben je vaak veel geld kwijt aan een reparatie. Maar eerst kan je zelf best even nagaan of het geen loos alarm is. © Getty

Dit is het meest gevreesde waarschuwingslampje: wat controleer je altijd best zelf als het signaal voor motorstoring brandt?

Het is een van de meest gevreesde controlelampjes. En terecht, want de kans bestaat dat een oplichtend motorstoringslampje aanleiding kan geven tot een dure garagerekening. Toch is er best vaak sprake van loos alarm.

 1. Met de speekseltest wordt er meer gecontroleerd op drugs in het verkeer: “Boetes kunnen oplopen tot 16.000 euro”

  Met de speeksel­test wordt er meer gecontro­leerd op drugs in het verkeer: “Boetes kunnen oplopen tot 16.000 euro”

  Recente nieuwsberichten tonen weer eens de fatale invloed van drugs in het verkeer. In Hamont-Achel werd een voetganger overreden door een motorrijder, in Rome werden twee Vlaamse toeristen van de weg gemaaid door een automobilist die liefst vijf verdovende middelen in zijn systeem had. ‘Dag Allemaal’ vroeg aan Stef Willems van het Instituut voor de Verkeersveiligheid Vias hoe groot het probleem nu eigenlijk is.
 2. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.