Onze motorexpert tipt 10 ‘youngtimers’, motorfietsen die op lange termijn een interessante belegging kunnen vormen.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze motorexpert tipt 10 ‘youngtimers’, motorfietsen die op lange termijn een interessante belegging kunnen vormen. © rv

Deze tien motoren worden binnenkort onbetaalbaar: “Maar let op, er rijden veel samengeraapte of slecht onderhouden exemplaren rond”

Motorfietsen zijn zelden een goede investering. In tegenstelling tot auto’s, waar sommige exclusieve voertuigen in waarde stijgen nog voor ze bij de verdeler buitenrollen, zijn er amper motorfietsen die je als beleggingsobject kan bezien. Maar zoals steeds bevestigen de uitzonderingen de regel. Onze motorexpert Arno Jaspers zocht enkele buitenkansjes voor je uit. “Laat je niet vangen aan koopjes die te mooi lijken om waar te zijn, er zijn enkele zaken waar je bij aankoop best rekening mee houdt.”

  1. Verplicht naar de keuring met je motorfiets vanaf 1 januari: “Er zijn maar 15 stations waar je terecht kan”
    PREMIUM

    Verplicht naar de keuring met je motorfiets vanaf 1 januari: “Er zijn maar 15 stations waar je terecht kan”

    Op 1 januari gaat de technische keuring voor motorfietsen van start. Voortaan moeten motorfietsen boven de 125cc een keuring bij verkoop ondergaan, of een keuring bij reparatie na een ongeval. Wat zijn de aandachtspunten voor de keuring? En hoeveel kost het? Onze motorexpert Arno Jaspers laat zijn licht schijnen over de nieuwe wet, die niet bij iedereen in goede aarde valt. “Deze keuring is enkel het gevolg van lobbywerk door de keuringsbedrijven.”
  2. Droom je van een motor? Zo haal je een motorrijbewijs: “Alles begint met het theorie-examen, nadien wordt het een stukje ingewikkelder”
    PREMIUM

    Droom je van een motor? Zo haal je een motorrijbe­wijs: “Alles begint met het theorie-exa­men, nadien wordt het een stukje ingewikkel­der”

    Altijd al met de motor willen rijden? Het is eenvoudiger en goedkoper dan veel mensen denken, of toch op voorwaarde dat je de groeicurve qua vermogen en cc’s volgt. Sterker nog: België is één van de weinige Europese landen waar je nog steeds met een autorijbewijs B en na vier uur les zonder examen al met een motorfiets op de weg kan. Onze motorexpert Arno Jaspers overloopt de verschillende leertrajecten en haalt het kostenkaartje erbij.
  1. Onze motorexpert test de BMW M 1000 R: “Peperduur, onpraktisch en toch wil je hem: dit is hét ultieme PK-speeltje”
    PREMIUM
    Getest

    Onze motorex­pert test de BMW M 1000 R: “Peperduur, onprak­tisch en toch wil je hem: dit is hét ultieme PK-speel­tje”

    BMW is sinds jaar en dag marktleider in België. Dat komt vooral dankzij het overweldigende succes van haar boxermotoren, al zit de spitstechnologie tegenwoordig in een ander platform. BMW racet immers met de S 1000 RR – vorig jaar nog kampioen tijdens de 24u van Spa-Francorchamps – en op basis van die racemotor is er nu een puristische nakedbike voor op de weg. Onze motorexpert Arno Jaspers trok met 210 pk de baan op en ontdekte dat BMW echt wel meer in petto heeft dan toermotoren voor oude venten: “Met een M 1000 R in de garage kan je je fitnessabonnement opzeggen.”
  2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
    Mijntelco

    Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

    Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
  3. Na berichten over faillissement haalt Belgisch fietsbedrijf Cowboy 10 miljoen euro op: “Genoeg kapitaal om bedrijf naar winstgevendheid te loodsen”
    PREMIUM

    Na berichten over faillisse­ment haalt Belgisch fietsbe­drijf Cowboy 10 miljoen euro op: “Genoeg kapitaal om bedrijf naar winstge­vend­heid te loodsen”

    Cowboy, de zes jaar oude Belgische startup die 50.000 elektrische fietsen verkocht in 2.500 steden, heeft enkele zware jaren achter de rug. Vorige maand kwam het bedrijf in het oog van de storm omdat bleek dat er opnieuw geld wordt gevraagd aan investeerders. Er was zelfs sprake van een nakend faillissement. Vandaag bevestigt CEO Adrien Roose dat er 10 miljoen euro is opgehaald bij investeerders en hij stelt ook een software-update voor de Cowboy 4 voor. We spraken hem en Chief Technical Officer Tanguy Goretti in hun winkel aan het kanaal van Brussel.