Zo moet de nieuwe Porsche Mission E er gaan uitzien.
Volledig scherm
Zo moet de nieuwe Porsche Mission E er gaan uitzien. © Porsche

Deze elektrische auto's zal je op de weg zien tegen 2025. Tesla-killers in spe?

Hoewel elektrische wagens nog geen sterke verkoopcijfers halen, investeren de grote autobedrijven volop in de elektrische toekomst. Verschillende bekende merken hebben plannen om de komende jaren volledig elektrische modellen te lanceren. En de jacht op marktleider Tesla is duidelijk ingezet. Deze auto’s zal je tegen 2025 op de baan zien en moeten Elon Musk van zijn troon stoten.

89 reacties

 • Ricardo Cours

  5 jaar geleden
  snel, sneller, snelst. Het is een wedloop om uit te pakken met de snelste wagen om in de media te komen. Ze zouden beter inzetten op comfort en rijbereik en kijken hoe ze de kosten kunnen drukken om de wagens betaalbaar te maken voor iedereen. Maar voor sommige merken is het gewoon een prestige zaak. Enkel winst maken telt.
 • Lewis De Leeuw

  5 jaar geleden
  Dus binnenkort geen accijnzen meer uit brandstof, omdat we elektrisch rijden. Maar wel een heffing omdat we niet meer vervuilen!
 • Lorea Del Rio

  5 jaar geleden
  Andy, een kwistax voldoet ruim aan je eisen. En vervuilt niet.
 • james vroman

  5 jaar geleden
  tegen 2030 eist het Europees halfrond woensdag dat het aandeel groene energie in het totale verbruik in 2030 minstens 35 procent beloopt en de uitstoot van broeikasgassen tegen 2030 met 40 procent te verminderen. Dat is een forse verhoging tegenover de 27 procent die de EU-landen haalbaar achten. ..dit zal een gedwongen maatregel zijn ..het einde va de diesel en benzine wagen ...nog max 12 jaar genieten met vele verhogingen en rode kaarten op de keuring in het vooruitzicht...
 • georges friant

  5 jaar geleden
  Andre, simpel met rekeningrijden.
 1. Slechts 2.713 elektrische wagens ingeschreven in 2017
  Binnenland

  Slechts 2.713 elektri­sche wagens ingeschre­ven in 2017

  Het voorbije jaar zijn er in België 2.713 elektrische wagens ingeschreven. Dat is minder dan een half procent van de totale autoverkoop, blijkt uit de meest recente cijfers van automobielfederatie Febiac. De markt groeit ook traag: in 2016 werden er 2.055 elektrische wagens ingeschreven. Hybride voertuigen kennen een veel grotere opmars, met zowat 24.000 inschrijvingen in 2017 of zowat twee derde meer dan het jaar voordien. En voor het eerst werden er in 2017 meer benzine- dan dieselwagens verkocht in ons land.